Opel web
Image default
Aanbiedingen

Moet ik gaan voor aluminium of kunststof jaloezieën?

De consument heeft tegenwoordig eindeloos veel keuzemogelijkheden als het gaat om de keuze van raambekleding. Raambekleding is bedoeld om je dagelijkse problemen op te lossen en je tegelijk een luxueus en behaaglijk leven te geven. Van het tegenhouden van direct daglicht tot het verschaffen van privacy, van het isoleren van je huis tot het tegenhouden van schittering, ze spelen een cruciale rol in je huis. Eindeloze kleur- en textuurmogelijkheden maken ze schitterend en geven de ramen de perfecte toets van zachtheid en elegantie. Als je overweegt welk type jaloezieën je wilt installeren zijn er meerdere factoren waarmee je rekening moet houden, zoals duurzaamheid, stijl, energie-efficiëntie, licht regulerende mogelijkheden, bedieningswijze, want ja tegenwoordig bestaan er ook elektrische rolgordijnen en andere gemotoriseerde raambekleding. Je moet speciale aandacht besteden aan het materiaal van de jaloezieën, want door het juiste materiaal te kiezen ben je zeker van de levensduur en de duurzaamheid van je product. Hoewel er ook andere materialen verkrijgbaar zijn, waaronder hout en, stof, die esthetisch aantrekkelijker zijn, zijn als je een strikt budget hebt, dan zijn kunststof en aluminium jaloezieën een redder in nood. 

Deze beide moderne jaloezieën voegen waarde toe aan je huis en behouden tegelijk het functionele niveau. Mensen schijnen vaak verward te zijn om tussen deze twee te kiezen. Ongeacht de prijs hebben de jaloezieën unieke voor- en nadelen, waardoor ze van elkaar te onderscheiden zijn. Bekijk beide kanten van deze jaloezieën en kies er een die geschikt is voor je woninginrichting!

Kunststof of aluminium jaloezieën – Wat is beter?

Bekijk de verschillen tussen deze twee jaloezieën die je helpen je beslissing gemakkelijker te maken.

Duurzaamheid en soepelheid:

Het valt niet te ontkennen dat aluminium jaloezieën steviger en veelzijdiger zijn dan de kunststof jaloezieën. Aluminium jaloezieën gaan langer mee, terwijl meer blootstelling aan zonlicht de kunststof jaloezieën kan verzwakken.

Energie-efficiëntie capaciteit:

Aluminium jaloezieën zijn energiezuiniger dan kunststof stoffen omdat aluminium stoffen de zonnewarmte effectief weerkaatsen en de neiging hebben je interieur koeler te maken tijdens de zomermaanden. Maar kunststof jaloezieën absorberen de zonnewarmte die door de ramen komt. Vandaar dat voor grotere ramen meestal de voorkeur gegeven wordt aan aluminium jaloezieën om de overtollige warmte tegen te houden en je kamers comfortabeler en aangenamer te maken.

Creëer een stijlvol uiterlijk:

Kunststof jaloezieën zijn gemakkelijk aan te passen en kunnen met elke maat en elk ontwerp worden overgenomen. Kunststof houten jaloezieën zijn het populairst en betrouwbaarst en komen in vele texturen en patroonopties die je inrichting een meer naadloze en levendige uitstraling geven. Hoewel aluminium jaloezieën ook in meerdere kleuren en ontwerpkeuzes verkrijgbaar zijn, kunnen ze niet de textuur van imitatiehout bieden die je met kunststof jaloezieën kunt krijgen.

Waterafstotende eigenschap:

Een van de interessantste feiten over aluminium en kunststof jaloezieën is hun water- en vochtbestendige eigenschap. Beide raambekledingen worden niet aangetast door water of vocht, wat ze de perfecte keuze maakt voor ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers en keukens.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Zo creëer je een nieuw huis gevoel in je huidige huis

Hoe u in het blok komt met antwoorden in de zoekresultaten van Google

Garagebox op maat huren