Renoveren van je trapleuning

De coronacrisis lijkt bijna maar niet te eindigen. Het parlement heeft besloten om de maatregelen te verlengen tot minimaal 1 september. Na 1 september zullen we langzaam weer terug gaan naar onze oude samenleving. Om je tijd nuttig te besteden is het tijd om weer even lekker te gaan klussen in het huis. En deze week hebben wij een leuk idee voor je namelijk: Het renoveren van je trapleuning. Als je er bij na gaat denken besef je pas hoe lang het geleden is dat je jouw trapleuning voor het laatst hebt gerenoveerd. De kans is groot dat de trapleuning wel toe is aan vervanging of renovatie. Een goede stevige trapleuning is goed voor de veiligheid in het huis. Waar je precies op moet letten bij het renoveren gaan wij je in deze blog vertellen.

Een goede stevige trapleuning verminder de risico’s op ongelukken. In het trappenhuis is de kans op een ongeluk namelijk nogal groot. Om het gevaar te verminderen is het dus goed om een stevige trapleuning te hebben. Zonder een goede trapleuning kan met zich nergens aan beet pakken.  En als er geen grip is zullen er vingers komen op de muren. Het is dus echt noodzakelijk om een goede trapleuning te hebben om vlekken te voorkomen.

Het renoveren van een trapleuning is gemakkelijk te doen. Om te beginnen moet je eerst bepalen wat voor soort materiaal je moet renoveren. Bij hout is het belangrijk om eerst het hout te schuren en daarna schoon te maken. Een verf laag over de leuning is genoeg om het weer als goed als nieuw te laten lijken. Waar je ook op moet letten is of de leuning nog goed in de muur gemonteerd zit. Je wilt tenslotte niet dat je de leuning er uit trekt, terwijl je de balustrade bereikt. Goed opletten bij het tekenen van het plan

https://www.lamiwood.nl/
14 mei, 2020