Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Bij voorruit vervangen kosten besparen is eenvoudig

Een voorruit vervangen bij ruitschade heeft de reputatie altijd veel te kosten. Veel automobilisten stellen daarom het vervangen van een kapotte voorruit even uit. Op het eerste zicht lijkt dit geen probleem, maar dit kan toch de nodige risico’s met zich meebrengen. Bovendien hoeft het vervangen van een voorruit helemaal geen handenvol geld te kosten, in tegendeel. Bent u op zoek naar een voordelige oplossing voor uw autoruitschade? Verderop in het artikel leggen we uit hoe u met voorruit vervangen kosten kunt te besparen door te kiezen voor after market autoglas, maar eerst gaan we dieper in op het soort glas waarvan voorruiten zijn gemaakt.

 

Gelaagde voorruit

Een voorruit van een auto vertoont structurele verschillen in vergelijking met de zij- en achterruiten. Het belangrijkste verschil is dat een voorruit gemaakt is van gelaagd glas. Het betreft hier twee glaslagen met daar tussenin een laag PVB-folie. Deze plastic folie beschikt over een klevende werking aan beide zijden dat er voor zorgt dat het glas goed samen wordt gehouden. Op deze manier zal er bij steenslag op de voorruit van een auto slechts een sterretje of een flinke barst in de voorruit verschijnen. Veel garages zullen aangeven dat uw voorruit vervangen ook in deze situatie altijd noodzakelijk is, maar dat is helemaal niet het geval. Een sterretje of barst in de voorruit van uw auto kan immers overal verschijnen. Het vormt pas een echt probleem wanneer de autoruitschade het zicht van de bestuurder op de weg beperkt. Uw voorruit vervangen is dus niet altijd een vereiste als u ruitschade heeft, al is het uiteraard wel aan te raden.

 

Wanneer moet u een afkeuring vrezen voor de apk?

Moet de auto weer periodiek gekeurd worden? In dat geval is het belangrijk om na te gaan waar de schade zich precies in de voorruit bevindt. Is de ruitschade gelegen in het gezichtsveld van de bestuurder waardoor het een hinderlijke factor kan vormen tijdens het rijden? In dat geval is het risico reëel dat uw auto wordt afgekeurd. Dat is niet het geval wanneer het sterretje of de (enkele) barst in één van de uithoeken van de autoruit is terug te vinden. Uw voorruit vervangen is in deze situatie dan ook niet langer een vereiste. Het feit dat het vervangen van de voorruit in dit geval niet langer noodzakelijk is zorgt er echter niet voor dat het niet aan te raden is. Beschadigingen aan de voorruit van uw auto zorgen er namelijk altijd voor dat de uitstraling wordt beïnvloed en bovendien kan het tevens een veiligheidsrisico met zich meebrengen. Wilt u uw voorruit vervangen, maar vreest u voor torenhoge kosten? In dat geval stellen wij graag een zeer interessante oplossing aan u voor.

 

Voorruit vervangen door een after market exemplaar

Besparen op het vervangen van de beschadigde voorruit zorgt er helemaal niet voor dat u op de kwaliteit in hoeft te leveren, in tegendeel. Wat zou u er namelijk van denken om voor het vervangen van de beschadigde voorruit gebruik te maken van een after market autoruit? Een dergelijke autoruit beschikt over exact dezelfde kwaliteit als een origineel exemplaar, maar dan wel met het verschil dat er geen merklogo op te vinden is. Het ontbreken van dit merklogo zorgt voor een fors lagere kosten waardoor uw kapotte voorruit vervangen meteen financieel heel wat interessanter wordt.