Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Tips om je auto te wassen

Als de auto er spik en span uit ziet, rijd je er ook met meer plezier in. Daarom is het goed om regelmatig tijd vrij te maken voor een schoonmaakbeurt. Niet alleen schakelauto’s kunnen schoongemaakt worden, maar een automaat spoelen is ook noodzakelijk. Er zijn genoeg bedrijven waar je terecht kunt. Mocht je zelf de auto willen wassen, heb je hier een aantal tips. 

Gebruik de juiste producten

De grootste fout die mensen maken, is eigenlijk van alles gebruiken zonder te kijken of het goed is voor de auto. Als je dit van tevoren controleert, kan er weinig mis gaan. Zo gebruik je voor de ruiten een passende reiniger en autoshampoo. Ook voor de velgen heb je speciale reinigers en op deze manier weet je zeker dat je gebruikmaakt van de juiste producten. Enkel wat water zal dus niet genoeg zijn. Deze producten vind je in een hoop winkels en op deze manier kun je snel al aan de slag. Mocht je gebruik maken van spullen die niet bedoeld zijn voor de auto, kan het zo zijn dat je het alleen verergert. 

Vanaf boven beginnen

Eigenlijk is het best voor de hand liggend, maar je moet er wel even bij stilstaan. Als je met het dak van de auto begint, werk je zo mooi naar beneden en kun je de auto vervolgens in één keer afspoelen. Als je eerst onder begint en dan pas boven, zakt als het vuil toch weer naar de deuren en wielen. Dat is dan dubbel werk, waar je waarschijnlijk niet zo’n zin in hebt. Daarom is de meest effectieve manier om van bovenaf aan de slag te gaan. 

Drogen

Het stopt uiteraard niet bij het wassen zelf, want de nazorg is net zo belangrijk. Soms laten mensen de auto gewoon in de zon staan en dan droogt het vanzelf wel op allemaal. Dat is ook wel degelijk zo, maar je zult dan wel vlekjes zien op de auto van uitgedroogde kalk die uit het water komt. Het is dubbel werk als je dit daarna nog schoon moet maken en vandaar dat de beste oplossing is om het te voorkomen en dit doe je door de auto meteen te drogen. Zo heb jij in no time weer een schone wagen.