Opel web
Image default
Aanbiedingen

Achteruitrijcamera installeren

Wanneer je graag wil zien wat er achter je auto gebeurt wanneer je de auto in zijn achteruitversnelling zet, kun je een achteruitrijcamera (laten) monteren. Deze zorgt ervoor dat je het beeld van achter je auto op je scherm zal krijgen wanneer je de auto in de achteruitversnelling zet.

Onderzoek wijst uit dat er met een achteruitrijcamera meer dan duizenden ongelukken per jaar voorkomen worden. Dit is zo omdat de bestuurder met een achteruitrijcamera natuurlijk een veel beter zich heeft op de weg achter zich. Zo worden krappe parkeerplaatsen, kleine paaltjes of rennende kinderen veel duidelijker te zien. Vooral dit soort hindernissen worden vaak over het hoofd gezien door bestuurders.

Naast dat de achteruitrijcamera of draadloze achteruitrijcamera meer veiligheid geeft, biedt het ook extra rijcomfort. Het aankoppelen van een aanhanger of caravan is bijvoorbeeld veel makkelijker. Ook zijn er camera’s die programmeerbare beeldlijnen bieden. Deze hulplijnen worden dan zichtbaar tijdens het achteruitrijden en geeft duidelijk weer of je te dichtbij een object komt.

Het herstellen van je auto van eventuele beschadigingen kan erg duur worden. Er wordt daarom aan iedereen geadviseerd om een achteruitrijcamera te laten installeren. Vooral wanneer je een auto hebt die maar beperkt zicht over de achterkant biedt.

Wanneer je geen beeldscherm in je auto hebt, kan de achteruitrijcamera nog steeds geïnstalleerd worden. Er wordt dan een los beeldscherm gemonteerd in de auto, waar de achteruitrijcamera vervolgens op aangesloten zal worden. Er is dus voor elke auto een oplossing.

Vooral bij bedrijfsbusjes is een achteruitrijcamera een pré. Door de laadruimte heb je namelijk geen binnenspiegel, waardoor je afhankelijk bent van je buitenspiegels. Wanneer je een achteruitrijcamera installeert, heb je toch zicht over wat er achter de auto/ bus gebeurt. Vooral wanneer je op bijvoorbeeld bouwplaatsen komt, waar natuurlijk erg veel obstakels zijn, biedt de achteruitrijcamera vele voordelen.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl