Opel web
Image default
Financieel

Facturen direct betaald krijgen door ons systeem

Als ondernemer heb je rekeningen om te betalen, maar aan de andere kant heb je ook betalingen te ontvangen. Je bent bij de te ontvangen betalingen afhankelijk van de betalingstermijn van je klant. Daarnaast is het dan nog maar de vraag of je klant facturen direct betaald. Die onzekerheid is vervelend, want jij hebt dat geld nodig om door te groeien. Wil je niet meer wachten en je factuur facturen direct betaald krijgen? Lees hier drie tips voor facturen direct betaald.

Bel na of je factuur in goede orde ontvangen is

Het nabellen van een factuur kan veel miscommunicatie voorkomen. Ten eerste controleer je of een factuur bij de juiste persoon is aangekomen. Ten tweede controleer je of de factuur volgens de eisen van je klant is opgesteld. Je voorkomt hiermee dat je achteraf te horen krijgt dat je factuur in .PDF had moeten opmaken of dat je de urenstaat had moeten toevoegen. Dit zijn veelvoorkomende en onnodige vertragingen in de betaling van facture, zo wordt de facturen direct betaald.

Monitor je openstaande facturen

Het is belangrijk om bij te houden wanneer je een betaling van een factuur verwacht. Is de betaling niet facturen direct betaald? Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen en het debiteurenbeheer te starten. Hoe later je start met het debiteurenbeheer, hoe langer het duurt voordat jouw factuur betaald wordt. Om snel betaald te krijgen is het dus belangrijk om direct met het debiteurenbeheer te starten.

Stuur je factuur op tijd de deur uit

Een heel voor de hand liggende tip, maar ook eentje waarbij het vaak fout gaat. Als ondernemer heb je het vaak druk en geen tijd om een factuurtje op te maken. Het is natuurlijk wel zo dat als jij je factuur een week later verstuurd de factuur ook een week later uitbetaald wordt. Daarnaast kan je klant ook denken ”oh, er is geen haast bij.. ik kreeg die factuur ook pas twee weken later”. En zo belandt jouw factuur op de stapel ”komt wel”. Dat is vervelend op het moment dat je dat geld opeens toch snel nodig hebt. Oftewel wil jij dat je facturen direct betaald wordt, stuur je factuur dan op tijd de deur uit.

Gerelateerde artikelen

Koop bitcoins – wat u moet weten over deze optie voordat u iets koopt