Opel web
Image default
Recreation / Autos

De evolutie van de laptop

De evolutie van de laptop

De afgelopen dertig jaar hebben de laptops een enorme evolutie doormaakt. Net als alle andere technologische snufjes, heeft ook de laptop enorme stappen gemaakt. De keuze die we op de dag vandaag hebben is enorm groot. Er zijn laptops in allerlei verschillende specificaties. Zo kan je kiezen uit resolutie, geheugen, videokaart en het besturingssysteem. Hoe vroeger de Windows laptops erg populair waren, heb je nu Macintosh en linux laptop.

In 1981 werd de eerste echte draagbare laptop ontwikkeld. De Osborne 1 wordt beschouwd als eerste echte laptop, die beschikbaar kwam voor de commerciële markt. De laptop had de grote van een koffer en kon gemakkelijk gedragen worden via een handsvat. De laptop had een gewicht van 12kg, het handsvat was dus echt nodig om de laptop vat te houden. De eerste laptop had een scherm van z’n 5 inch en had een processorsnelheid van maar 4 MHz. Tegenwoordig hebben we processors, zoals de Intel i7, die 600 keer zo snel zijn. Ondanks het feit dat de eerste laptop enorm traag is en er maar weinig op te zien valt, was dit wel de grote doorbraak.

Een aantal jaar laten kwam er een nieuwe laptop op de markt, genaamd: de GRiD compass. Door veel werd deze laptop beschouwd als de eerste echte mobiele schootcomputer. De laptop was voorzien van een batterij, die maar een uur meeging en de laptop was veel lichter dan de Osborn 1. Omdat de laptop vrij geavanceerd was voor zijn tijd, dokte je al gauw z’n 8000 tot 10000 dollar voor de laptop. De GRiD werd dan ook voornamelijk verkocht aan het Amerikaanse Leger en de NASA. Pas enkele jaren later kwam de laptop op de commerciële markt.

Rond het jaar 1990 kwamen er steeds meer laptops op de markt. Doordat er meer laptops op de markt kwamen kwam er ook de mogelijkheid om laptop zelf samenstellen.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/