Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het nemen van een nieuwe auto

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Er zijn zoveel verschillen soorten en dingen waar je op moet letten. Ik kan me voorstellen dat je niet weer waar je precies op moet letten. Lees hier tips bij het nemen van een nieuwe auto. 

Waar ga je de auto voor gebruiken?

Of je nou een Volkswagen ID3 neemt of een Skoda Enyaq je moet op een paar belangrijke dingen letten bij het kopen van een auto. Zo moet je eerst bij jezelf nagaan waar je de auto voor gaat gebruiken. Is het voor lange afstanden of rijd je voornamelijk alleen in de stad? Zo kun je namelijk gaan voor een elektrische auto als je veel verre afstanden rijdt, maar is dit niet handig als je alleen kleine stukjes rijdt. Kijk hier dus zeker naar. 

Krassen of beschadigingen 

Naast dat je kijkt welke auto je dus wil let je natuurlijk ook op krassen en beschadigingen. Je moet er van uit gaan dat de auto niet meer gloednieuw is en zeker wat krasje kan bevatten. Het is dan wel belangrijk dat het geen grote krassen zijn die mogelijk kunnen gaan roesten. Mocht dit namelijk gebeuren kun je er veel kosten van hebben en dat moet je ook niet hebben.  

Hoeveel heeft de auto al gereden 

Daarnaast let je er zeker ook op hoeveel kilometer de auto al heeft gereden. Heeft de auto namelijk al ontzettend veel gereden, kun je ervanuit gaan dat deze niet heel lang mee meegaat. Hierbij kijk je dus ook naar de prijs van de auto. Hoe meer kilometers er op de teller staan, hoe minder de auto waard is. Koop dus geen ontzettend dure auto met veel kilometers. Dit zou zonde zijn van je geld. Het is dus belangrijk dat er een goede prijs-kwaliteitverhouding is. 

APK-controles 

Naast al de bovenstaande punten is het ook handig om even na te gaan wanneer de auto voor het laatste gekeurd is. Zo weet je dat die weer voor een tijdje mee gaat en dat alles van binnen in orde is. Mocht dit namelijk niet zo zijn is er ook nog een kans dat je al snel weer een dikke smak geld mag neerleggen.

Gerelateerde artikelen

Ford garage Woerden en omstreken

Een BMW 3 serie gebruikt kopen

Ervaren Autorijschool zoeken in Amsterdam