Opel web
Image default
Entertainment

Een festival met bekende artiesten opzetten?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd is voor festivals! Waar alle bekende festivals natuurlijk hun datum alweer geprikt hebben, is er dankzij veel uitvallers door corona genoeg ruimte voor nieuwe concepten met bekende artiesten. Stel u denkt het beter te kunnen dan de festivals die al zoveel jaar meelopen, of u heeft juist een zeer origineel concept. Dan moet u deze kans gewoon pakken. Stel u begint een festival met drie podiums op een mooie plek aan het strand, dan komt na de aankleding natuurlijk de vraag wie er zullen optreden. Dan kunt u alvast gaan denken aan de genres voor de verschillende stages en daarop een passende artiestenkeuze maken.

Stel u kiest voor de eerste stage de echte Nederlandse hiphop, dan uit het lijstje van bekende artiesten zijn Bizzey, Broederliefde en misschien wel de Jeugd van Tegenwoordig de perfecte opties om die stage op te vullen! Hiermee spreekt u een grote doelgroep aan en hebt u echte knallers met deze bekende artiesten.

Om toch de afwisseling op het festival te hebben zodat mensen een beetje kunnen podiumhoppen is het nog wel leuk om een electro genre erbij te pakken zoals house. Dan zou bijvoorbeeld Vato Gonzalez de man zijn die het feestje daar laat losbarsten. Misschien opvolgend is Fatima Yamaha, oftewel Bas Bron degene die iedereen naar uw festival zal trekken.

Nog aan het twijfelen over een extra stage? Denk dan eens aan een hardstyle stage, waar bijvoorbeeld Headhunterz het spreekwoordelijke dak eraf knalt en iedereen meeneemt in zijn sets. Vaak is het wel belangrijk bij zo’n stage een uitgebreide lichtshow bij te boeken, want die maken de ervaring alleen maar vetter.

Zo blijkt het maar weer dat er veel opties open liggen om een leuk festival te organiseren, en dat helemaal in het formaat naar uw keuze. Misschien is één van de vetste zaken aan zoiets ook wel het kiezen van de artiesten, want die zullen het feest maken of breken.

 

De weg naar een festival met bekende artiesten

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer tijd is voor het festival! Op plekken waar alle bekende muziekfestivals al weer gepland zijn en met hoop wachten op het definitieve woord van de overheid, zijn er ook veel festivals niet doorgegaan door de corona en is er veel ruimte voor nieuwe concepten met bekende artiesten. Stel dat je denkt dat je het beter kunt dan een festival dat al zoveel jaren wordt gehouden, of je hebt een heel origineel concept. Dan moet je deze kans gewoon grijpen.

Stel, je start een festival met drie podia op een prachtige plek op het strand en na de aankleding is het de vraag wie er gaat optreden. Dan kun je genres in verschillende hoeken van de muziek gaan overwegen en passende artiestenkeuzes maken. Ervan uitgaande dat je voor het eerste podium echte Nederlandse hiphopmuziek hebt gekozen, dan zijn uit de lijst van bekende artiesten Kevin, Brainpower Gotu Jim misschien wel de perfecte keuze om dit podium te vullen! Dit trekt een groot aantal doelgroepen aan en geeft het de mogelijk actief te kunnen promoten met deze bekende artiesten.