Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Tips om je auto te verkopen

U heeft besloten om uw auto te gaan verkopen. U kijkt op internet en er word zoveel informatie aangeboden dat u het gelijk al niet meer weet. Als eerste kunt u gaan bedenken of u uw auto aan een garage of aan een particulier zou willen verkopen. Bij een particulier zult u er waarschijnlijk meer geld voor gaan krijgen dan bij een garage tenzij u hem wilt inruilen omdat u een andere auto wilt terug kopen.

Wat is de waarde van uw auto?

Nadat u bepaald heeft of u uw auto wil verkopen aan een garage of particulier is het belangrijk om te kijken hoeveel uw auto waard zal zijn. En uiteraard hoeveel u er voor wilt hebben. Het ligt er aan in welke staat uw auto verkeert, heeft u hem goed onderhouden, zitten er deuken in? Van welk jaar is hij. Hoeveel is de kilometerstand. Dat bepaald de waarde van uw auto als u uw auto verkopen wilt.
U zou online bijvoorbeeld een waardecheck kunnen doen. Of u rijdt vrijblijvend langs een garage om te zien wat zij zullen zeggen over de staat en waarde van uw auto.

U wilt natuurlijk op een goede manier uw auto verkopen. Wees zeker dat de prijs wel in verhouding is, een auto die u te duur aanbied zult u niet verkopen. Zorg er voor dat uw auto schoon is. Van binnen en van buiten, zorg dat de auto fris ruikt. Probeer zoveel mogelijk informatie te geven over de auto en kijk goed na of alles wel werkt, zoals de binnenverlichting en eventuele airco, zorg ervoor dat hij goed start. Als u hem via internet wil verkopen zorg er dan voor als het mogelijk dat u goede foto’s kunt laten zien.
Als u uw auto verkopen wil aan een particulier zijn deze dingen wel belangrijk. Zorg ervoor dat u ook goed te bereiken bent voor als ze vragen hebben.

Nuttige tips

Aan een particulier kunt u geen garantie geven zoals een garage die geeft als u daar een auto aanschaft.
Wel kunt u ervoor zorgen dat u aan de nieuwe eventuele eigenaar wat zekerheden kunt geven omtrent de auto.

– U kunt ervoor zorgen dat de auto verkocht zal worden met een nieuwe apk;
– U kunt zorgen dat er reservesleutels zijn;
– U kunt ervoor zorgen dat alle vloeistoffen netjes zijn bijgevuld;
– U kunt zorgen dat de onderhoudsboekjes netjes zijn ingevuld.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Als u onderdelen heeft vervangen aan de auto is het zeer zeker de moeite waard om dat ook wel te vermelden.
Als u bv nieuwe banden erop gezet heeft.Of als u de remmen heeft vervangen, alles wat ten goede komt aan de auto is het vermelden zeker waard.

Als u uw auto verkopen wil aan een garage, dan ook zou het prettig voor ze zijn als u er gewoon voor kunt zorgen dat uw auto netjes is. Maak het dus schoon, ruim alle troep op die erin ligt en wees transparant tegen hen.