Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Veilig rijden: banden en kleinere onderdelen van uw fiets inspecteren

Veilig op de weg rijden vraagt ​​om regelmatig fietsonderhoud. U moet de basisprincipes van onderhoud begrijpen als u af en toe fietst. Door dit te doen, kunt u uzelf helpen om potentieel gevaarlijke omstandigheden en dure verrassingen in de toekomst te voorkomen. Niemand wordt echter geboren met een volledige set fietsreparatie vaardigheden. Daarom moet u zelf leren hoe u eenvoudig fietsonderhoud kunt uitvoeren. Mocht het toch te moeilijk zijn, dan kan je altijd bij BikeFixer of andere plaatsen terecht om je fiets te laten onderhouden.

Onderzoek uw banden

Een van de meest cruciale componenten van elk functioneel voertuig is de band. Om te garanderen dat de renners veilig de weg op gaan, moeten de banden altijd in uitstekende staat zijn. Niets is erger dan halverwege de rit te moeten stoppen om een ​​lekke band te verwisselen. Daarom moet u, voordat u het huis verlaat, altijd de banden controleren en de spanning meten met een vloerpomp. Nadat u zich ervan heeft vergewist dat de banden goed zijn opgepompt, inspecteert u ze op andere slijtage of schade die tijdens een rit tot een lekke band kan leiden. Daarnaast kunt u overwegen om met een draagbare pomp te reizen voor het geval u er tijdens uw reis een nodig heeft. Door dit te doen, kunt u het ongemak en de complicaties vermijden die het gevolg kunnen zijn van het vergeten om een ​​pomp mee te nemen. Controleer ook de bruikbaarheid van de banden. Botte banden mogen niet worden gebruikt, vooral niet tijdens het natte seizoen. Dergelijke banden hebben niet voldoende grip op de grond en kunnen ervoor zorgen dat u op elk moment struikelt en valt.

Onderzoek ook kleinere onderdelen

Bouten, schroeven en moeren zijn voorbeelden van kleine onderdelen die constant moeten worden vastgedraaid. Hoewel ze klein zijn, zijn ze net zo cruciaal als elk ander onderdeel. Ze zijn nodig om verschillende onderdelen van je fiets met elkaar te verbinden. Als je niet op deze kleine onderdelen let, loop je het risico dat je fiets uit elkaar valt tijdens het rijden. Controleer voor vertrek onmiddellijk op eventuele losse schroeven, moeren of bouten om er zeker van te zijn dat alles goed vastzit. Je kunt ook wat extra moeren en bouten meenemen om ervoor te zorgen dat je dingen snel kunt repareren.