Opel web
Image default
Vervoer en transport

Dingen die u moet doen om uw fiets in topvorm te houden

Om een ​​aangename rit te garanderen, heeft elke fiets een beetje liefdevolle zorg nodig. Als uw fiets echter technische aandacht nodig heeft, kunt u het beste gebruik maken van de diensten van een professionele bikefixer om u heen. De volgende tips helpen je om je fiets in topconditie te houden.

Houd je fiets schoon

Je fiets schoon houden is het beste wat je kunt doen om de levensduur te verlengen. Een emmer zeepsop, een spons en een oude tandenborstel is alles wat je nodig hebt om schoon te maken. Een goede ontvetter helpt de olie en het gruis in de ketting en tandwielen op te lossen.

Zorg voor voldoende bandenspanning

Banden met een lage luchtdruk hebben meer kans om lek te gaan. Vergeet zwakke handpompen, je hebt een staande pomp met drukmeter nodig. Zoek naar een nummer en de letters PSI op de zijkant van uw band. Dat geeft aan hoeveel lucht er moet worden ingepompt.

Remblokken inspecteren en doorzakkende remmen steviger maken

Slechte remmen zijn het gevolg van versleten remblokken. Als je de groeven bijna niet meer kunt zien, zijn ze versleten. Talloze websites kunnen u instructies geven over het vervangen van uw remblokken, wat een redelijk betaalbaar en eenvoudig onderhoud is. Het enige wat je nodig hebt is een set inbussleutels en wat geduld. Ook moet u uw remmen aanspannen als ze traag en mat zijn geworden, d.w.z. wanneer u de remhendel inknijpt en deze verder dan halverwege in de richting van het stuur beweegt, dan moet u ze aanspannen. De cilinder afsteller bij de remhendel is de eenvoudigste plaats om te beginnen. Als dat niet werkt, moet u de remmoer openen, de remkabel strak trekken en vervolgens de moer weer sluiten met uw inbussleutels om de kabel los te maken. Als je twijfelt, laat het internet dan weer als je leraar dienen.

Smering

Koop wat smeermiddel voor fietsen. Breng het voorzichtig aan op alle delen van je fiets waar metaal en metaal elkaar ontmoeten. Als u uw ketting niet grondig schoonmaakt voordat u hem smeert, maakt u de situatie alleen maar erger. Zorg er ook voor dat u latex handschoenen koopt. Dit komt omdat het lastig is om fietsolie onder je nagels vandaan te krijgen. Zorg er dus voor dat u altijd uw handen beschermt wanneer u aan uw fiets werkt.