Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Voordelen van het onderhouden van je auto met Sonax

Preventief onderhoud met producten van Sonax is een slimme manier om je auto in topconditie te houden. Er zijn veel voordelen aan het onderhouden van je auto, waaronder geld besparen, veiligheid en de levensduur van je voertuig verlengen.

Bescherming voor je lak

Sonax lak-verzorgingsproducten helpen je de glans van je autolak te behouden. De wax- en sealants van Sonax beschermen niet alleen je voertuig tegen de elementen. Ze zijn ook geformuleerd om te beschermen tegen schade aan de lak van het voertuig. Deze producten kunnen worden gebruikt op elk type lak, zoals klassiek chroom.

Bescherming tegen roest

Roest is een veelvoorkomend probleem, maar het kan worden voorkomen. Roest kan worden verwijderd en gerepareerd, maar toch is het beter om roest te voorkomen. Sonax heeft de oplossing. Hun producten beschermen je auto tegen roest door ervoor te zorgen dat de lak van je voertuig in perfecte staat blijft. Dit betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over roest.

Minimaliseren van schoonmaakkosten

Hoe schoner je auto is, hoe minder tijd je eraan hoeft te besteden. Er zijn echter ook andere voordelen dan het minimaliseren van de schoonmaakkosten. Als je van plan bent je auto te verkopen, kan een smetteloos interieur je een hogere prijs opleveren dan wanneer hij vies is en dus minder aantrekkelijk voor eventuele kopers.

Verbeterde veiligheid

Roest is een veelvoorkomend probleem bij auto’s. Het kan ernstige schade toebrengen aan remmen, lichten en andere delen van de auto. Roest ontstaat wanneer er vocht in je voertuig komt en ervoor zorgt dat metalen onderdelen bruin en schilferig worden. De enige manier om dit proces te stoppen, is door je voertuig goed droog te houden. Je kunt ook verschillende producten gebruiken die gemaakt zijn om roest te verwijderen zoals Sonax 750ml Protectant Wax of Sonax 750ml Wheel Cleaner Plus. Verzorg je je auto niet met deze producten, dan zul je helaas vaak snel roest zien ontstaan.

Verleng de levensduur van de onderdelen 

Er zijn veel manieren om de levensduur van je auto te verlengen, evenals de onderdelen en systemen. Als je de levensduur van je motor wilt verlengen, vermijd dan motorolie met een te hoge viscositeit of dikte. Als je een high-performance sportwagen hebt en je wilt dat deze langer meegaat dan gemiddeld, kies dan voor een olie met een lagere viscositeit. Dit zal helpen om alle onderdelen in je motor efficiënt te smeren.

Shop: Customcarcare.eu