Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een BMW krukassensor?

De BMW krukassensor is een onderdeel van je BMW dat dient als hulpmiddel om de positie of rotatiesnelheid van de krukas van het voertuig te bewaken. Dit is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt met een verbrandingsmotor. Dit apparaat wordt door een motormanagement systeem gebruikt om informatie te verkrijgen en de brandstofinjectie, de timing van het ontstekingssysteem en andere motor parameters van je BMW te regelen.

Hoe weet je of je krukassensor defect is?

Net als alle andere auto onderdelen zijn krukassensoren niet immuun voor defecten. Krukassensoren zullen op een bepaald moment in de levensduur van je voertuig defect raken. Meestal gebeurt dit na een paar jaar wanneer je auto behoorlijk oud is geworden en veel is gebruikt. Er zijn belangrijke signalen waar je op moet letten om te bepalen of je krukassensor al begint te falen. Het eerste teken is als je auto erg moeilijk start. Krukassensoren kunnen namelijk de snelheid van het starten van je auto beïnvloeden. Als de motoren trillingsproblemen hebben, kun je overwegen om je krukassensor te controleren. Dit kan zelfs leiden tot een signalering van een probleem met het ontsteken van een cilinder. Een ander groot teken dat je krukas defect is, is als je lekkage problemen ondervindt met je brandstofverbruik. Veel andere auto problemen kunnen dit veroorzaken, maar zorg ervoor dat je de krukassensoren meetelt als onderdeel van de boosdoener. Ongelijkmatige acceleratie is ook best een vervelend probleem dat een kapotte krukassensor je auto kan veroorzaken. Wanneer dit gebeurt, zal het erg moeilijk zijn om een ​​bepaalde snelheid aan te houden met je voertuig. Ten slotte kun je altijd controleren of je controlelampje brandt. Dit is een goede indicatie dat er een probleem is met je motor, inclusief de BMW nokkenassensor, krukas sensor en andere gerelateerde auto onderdelen.

Waar koop je een krukassensor?

Krukassensoren zijn in hoge mate verkrijgbaar in de meeste BMW winkels die auto onderdelen verkopen. Je kunt een gloednieuwe of een gebruikte BMW krukassensor kopen. Er zijn ook verschillende soorten krukassensoren die je kunt kopen. 116i 1.6 N45N, 118i N46N, 120i N46N, 120i N46N, 116i, 120i en 118i zijn enkele van de vele soorten krukassen die je kunt bekijken. Afgezien daarvan moet je ook het fotomodel controleren, want er zijn tal van variëteiten onder die categorie, zoals E81, E82, E87 en E46-modellen. Het kopen van de juiste krukassensor is noodzakelijk om je auto goed te laten functioneren.