Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Auto huren voor een dagje winkelen

Op Rhodos kun je op verschillende plaatsen winkelen. Het beste is om een auto te huren voor een dagje. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en taxi’s. Door een auto te huren kun je je eigen tijd zelf indelen.  Zowel in het oude als nieuwe gedeelte zijn er een groot aantal winkels. Je kunt er merkkleding, lederwaren en souvenirwinkels vinden. 

In het oude gedeelte van Rhodos vind je souvenirwinkels en is er wekelijks groente- en fruitmarkt wat je kunt bezoeken. 

Winkels bezoeker in Rhodos

Wil je Griekse producten kopen dan zijn er in de oude straatjes van Odos Sokratous allemaal leuke winkels daarvoor. Ook zijn er juweliers waar goud en zilver in alle prijsklasse te vinden is. Voor het kopen van tassen, sandalen en schoenen zijn er diverse lederwaren winkels. Er bevinden zich ook natuurwinkels waar je honing, wijn, lokale kruiden en natuurlijke verzorgingsproducten kunt kopen. Hierna kunt u verder rijden naar het nieuwe gedeelte van Rhodos. Hier vind je aan de Mandraki de Nea Agora waar de drie bekende windmolens staan. Nea Agora is een groot plein omheind door een groot wit gebouw. Je vindt hier souvenirwinkels, restaurants, kraampjes en terrasjes. In de straten Nikolaou Plastira en Amerikis kun je terecht voor kledingwinkels. Ook bevinden zich er een aantal warenhuizen.

De markt bezoeken

Op de woensdagen en zaterdagen kun je ook rijden naar de markten die tussen Rhodos stad en het dorpje Kalithea liggen. Op de donderdagen is er ook markt, maar dan moet je iets verder rijden, want het ligt net even buiten het oude centrum van Rhodos stad bij het voetbalstadion Diagoras Stadium. Net zoals Italië en Spanje houden ze in Griekenland ook Siësta. Grieken noemen dit mesimeri. Hierdoor zijn veel winkels geopend van 09.00 – 14.00. Als het wat afgekoeld is gaan ze weer open van 17.00 – 21.00. Op de zaterdagen zijn de winkels geopend van 09.00 –  15.00. Zondagen zijn ze gesloten.