Opel web
Image default
Sport

De beste geheimen van een crosstrainer thuis hebben

De beste geheimen van een crosstrainer thuis hebben

Als u op zoek bent naar een training voor het hele lichaam die tegelijkertijd uw armen, benen en romp traint en uw gewrichten niet of nauwelijks belast, dan hebben wij het antwoord. Lees verder om te ontdekken hoe u uw conditie kunt verbeteren en uw fitnessdoel sneller kunt bereiken door een crosstrainer thuis te hebben. De meeste mensen voegen dan ook een roeitrainer thuis aan hun fitnessroutine.

  • Minder belastend voor uw gewrichten

Een crosstrainer thuis biedt dezelfde lichaamsvoordelen als joggen, maar met minder belasting voor uw gewrichten en spieren – vooral uw knieën, een veelvoorkomend probleemgebied. Dat komt omdat u niet hoeft te stampen omdat uw voeten de pedalen niet verlaten, en omdat u meer spieren tegelijk gebruikt om de belasting te spreiden. In feite helpt crosstraining je bot- en spierdichtheid te versterken, zodat je beter uitgerust bent voor dagelijkse bewegingen.

  • Verhoog uw verbranding

Afhankelijk van uw lichaamsgewicht en de intensiteit van de training kunt u met een crosstrainer thuis meer calorieën verbranden dan op een loopband of hometrainer – volgens sommige onderzoeken wel 800 per uur. Het is een geweldige bron van aerobe training omdat het perfect is voor intervaltraining, plus de hartslagmeter van het apparaat laat u zeker weten dat u in de juiste zone voor uw doel traint.

  • Een training voor het hele lichaam

Als u kiest voor een crosstrainer met dubbele handgrepen, krijgt u een echte training voor het hele lichaam. Pomp de handgrepen heen en weer en u traint uw borst, armen, schouders en rug. Plus, als je de handgrepen loslaat, werk je harder aan je middensectie om je in balans te houden, waardoor je ook je torso traint. het trainen met een roeitrainer thuis helpt ook om dezelfde doelen te bereiken.

  • Pomp die spieren op!

De crosstrainer gebruikt alle spieren van het onderbeen, waardoor het de perfecte oefening is om je benen te versterken en in vorm te brengen. Met de voetpedalen kun je ook achteruit trappen, wat een geweldige manier is om ook je bilspieren aan te pakken.

  • U hebt de controle

Een ander voordeel van de crosstrainer thuis is dat je het kan combineren met de roeitrainer thuis waarbij u de hele tijd de controle heeft. U kunt op een comfortabele snelheid bewegen en dan af en toe een hoge intensiteit toevoegen voor een intervaltraining met weinig impact. Van begin tot eind ligt uw snelheid, type training en intensiteit in uw handen … en voeten.

  • Veilig in gebruik

De hoeveelheid weerstand op een crosstrainer bepaalt hoeveel moeite het u kost om uw voeten in beweging te houden. De snelheid wordt bepaald door uw eigen beweging. Dus als je op enig moment wilt stoppen, stop je gewoon. Wanneer u stopt met bewegen, stopt de machine met bewegen. 

Zorg er dus voor dat je dit geweldige apparaat toevoegt aan je fitnessroutine naast het feit dat je met een roeitrainer thuis oefeningen kan doen. 

crosstrainer thuis