Opel web
Image default
Woning en Tuin

Hoe hardhouten vloeren te installeren

Het leggen van een houten vloer is een complex proces. Als u niet zeker weet of u het zelf moet installeren, kunt u het beter aan professionals vragen. De manier waarop u de hardhouten vloer legt, hangt af van het type houten vloer dat u wilt leggen. De methode om massief houten planken te installeren is anders dan die van gemanipuleerde hardhouten planken. De benodigde gereedschappen zijn ook verschillend. Maar je hebt een hamer, spijkers, vloerspijkermachine, boor, zaag en koevoet nodig. Vervolgens kunt u massieve hardhouten vloeren installeren door deze op de ondervloer te nieten of te spijkeren. Bovendien kunt u samengesteld hardhout installeren door middel van lijmen, bevestigen of zwevende vloermethoden.

 

De ruimte voorbereiden

Voordat u met het installatieproces begint, moet u de instructies lezen om erachter te komen hoe u de vloer moet leggen. U kunt ook de video bekijken om te zien hoe het installatieproces verloopt. U kunt de hardhouten vloer over uw bestaande vloer leggen. Maar u moet ervoor zorgen dat u uw deur nog steeds kunt openen en sluiten. U kunt deze vloer leggen op keramische tegels, vinyl of marmer. Dan kun je je kamer opmeten. Voordat u de vloer legt, kunt u krijtlijnen maken om de ruimte in evenwicht te brengen. Je moet ook de muur markeren. Het is bedoeld om de positie van de vloerbalken te laten zien.

 

De hardhouten vloer installeren

Om de hardhouten vloer te leggen, moet u de houten plank op de langste muur leggen. U moet de instructies van de fabrikant volgen om de juiste installatie uit te voeren. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon en droog is. Om de dalingen en stijgingen te controleren, kunt u de waterpas en rechte plank van de timmerman gebruiken. U dient de kruipruimte onder de vloer toe te voegen om te voorkomen dat het vocht opstijgt. U kunt de houten plank op de ondervloer spijkeren met een hamer of een pneumatische spijkermachine. Het is beter om deze tools te huren dan ze te kopen. Het is omdat u deze tool maar één keer gebruikt. Na het vastspijkeren van de planken, kunt u de afstandhouders verwijderen en de overtollige onderlaag afsnijden. Vervolgens kunt u de schoenlijst installeren en aan de muur spijkeren. Je kunt het afmaken door overgangsstrips te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Voegwerk herstellen of gevels onderhoud in regio Eindhoven en Volkel