Opel web
Image default
Aanbiedingen

Houten ladders

Houten ladders zijn verkrijgbaar in vele varianten. Een van de grootste verschillen is het gebruikte materiaal. Op de website vaneldikladders.nl staan beide soorten. We gaan je nu meer vertellen over het verschil tussen de houten en de aluminium ladder.

 

Stevigheid van de ladders

Een houten ladder is iets zwaarder dan de aluminium ladder. Dat heeft uiteraard met het materiaal te maken. Aluminium is hol waar hout massief is. Omdat het massief is, is het ook steviger. In de zwaarte zit overigens ook nog verschil. Zo is beuken fijn-nervig. Dat komt omdat een beuk minder snel groeit dan bijvoorbeeld een spar. Van een spar wordt grenenhout gemaakt. Die fijne nerf zorgt ervoor dat het beukenhout iets zwaarder is. Dat betekent ook dat hij steviger is.

 

Buigzaamheid van een houten ladder

Houten ladders kunnen buigen. Daar zorgt dezelfde nerf waar we het net over hadden voor. Dat buigen van het hout is vooral een zeer gewenste eigenschap voor glazenwassers en schilders. Zij komen dan ook graag naar vaneldikladders.nl. Doordat de ladder iets doorbuigt komt hij dichter op de muur. Hierdoor kan een glazenwasser veel meer oppervlakte ineens schoonmaken dan wanneer hij een aluminium trap zou gebruiken. Een aluminium trap is stijf en heeft deze eigenschap niet.

 

Gebruik van de ladder van hout

Wanneer het winter is merk je het wanneer je met een aluminium ladder werkt. Het materiaal is ijskoud. Daardoor worden je handen natuurlijk ook ijskoud! Daar heb je met een houten ladder absoluut geen last van. Het materiaal neemt de kou veel minder op waardoor je handen dus warmer blijven. Daarnaast heb je geen last van vieze handen. Hout geeft niet af. Waarbij je van een aluminium ladder zwarte handen krijgt. 

 

Onderhoud aan de ladder

Het is verstandig om je spullen te onderhouden; onderhoud is behoud! Zo zetten we houten ladders regelmatig opnieuw in de lijnolie. Hierdoor gaat hij veel langer mee. Daarnaast kunnen we houten ladders repareren wanneer er schade is opgelopen. Het vervangen van een sport of het bijwerken van een ladderboom is bij hout heel goed mogelijk. Dat geldt niet voor aluminium. Een ladder die gemaakt is van aluminium kan niet gerepareerd worden. Naast het grote aanbod aan ladders op vaneldikladders.nl is er ook een werkplaats waar de ladders gerepareerd worden.

 

Houten ladders op vaneldikladders.nl

Ben je op zoek naar de beste ladder van hout voor jouw klus? Kijk dan snel op de website van Van Eldik Ladders. We hebben een groot assortiment in houten- en aluminium ladders. Ook wanneer je op zoek bent naar advies over de aanschaf van een ladder. Bellen mag natuurlijk ook altijd. We helpen je graag!

 

https://www.vaneldikladders.nl/