Opel web
Image default
Dienstverlening

Maatwerk bij taaltrainingen: de zes gebieden waarop het wordt geboden

Bij taaltrainingen wordt maatwerk geboden op verschillende gebieden. Of het nu gaat om de locatie, de leerdoelen, het vakgebied, het startniveau, het aantal deelnemers of de planning, er wordt altijd rekening gehouden met de specifieke behoeften en voorkeuren van de deelnemers. Dit zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen tempo kan leren en de training perfect aansluit bij de agenda en doelstellingen. In dit artikel gaan we dieper in op de zes gebieden waarop maatwerk wordt geboden bij taaltrainingen.

Wat zijn de zes gebieden waarop maatwerk wordt geboden bij taaltrainingen?

Bij taaltrainingen, waaronder de taalcursus Frans, wordt maatwerk geboden op zes gebieden. Deze gebieden zijn:

  1. Locatie: De training kan online plaatsvinden via een videoconferencing platform zoals Zoom, Teams of Webex, of incompany bij de klant op kantoor of op een van de trainingslocaties.
  2. Leerdoelen: De training kan worden aangepast aan de specifieke leerdoelen van de deelnemers, zoals het vergroten van de spreekvaardigheid, het verbeteren van de schrijfvaardigheid of het ontwikkelen van onderhandelingsvaardigheden.
  3. Vakgebied: De training kan worden toegespitst op het vakgebied van de deelnemers, zoals zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, financiële sector of ICT.
  4. Startniveau: De training kan worden aangepast aan het startniveau van de deelnemers, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan leren.
  5. Aantal deelnemers: De training kan individueel gevolgd worden of in groepsverband, afhankelijk van de voorkeur en behoeften van de deelnemers.
  6. Planning: De training kan flexibel gepland worden, zodat het goed aansluit bij de agenda van de deelnemers. Er kan gekozen worden voor intensieve spoedcursussen of taaltrainingen die plaatsvinden onder werktijd, direct na werktijd of in de avonduren.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke taaltraining? 

Een cursus zakelijk Frans of andere taal heeft verschillende voordelen. Allereerst kan het de communicatie met internationale klanten en zakenpartners verbeteren. Door het vergroten van de taalvaardigheid kunnen medewerkers effectiever en zelfverzekerder communiceren in een vreemde taal. Daarnaast kan een cursus zakelijk Frans zorgen voor betere carrièremogelijkheden, omdat een goede beheersing van een vreemde taal vaak wordt gewaardeerd in het bedrijfsleven. Bovendien kan een cursus zakelijk Frans de interculturele communicatie verbeteren, omdat ook culturele aspecten en gebruiken worden behandeld.

The Square Mile kan een cursus zakelijk Frans op maat maken door rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst wordt er een uitgebreide intake gedaan om de wensen en doelen van de organisatie in kaart te brengen. Vervolgens wordt er gekeken naar het niveau van de deelnemers, de leerstrategieën en de beoogde einddoelen. Op basis van deze informatie wordt er een passende cursus op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de locatie, het vakgebied, het startniveau, het aantal deelnemers en de planning. The Square Mile biedt zowel incompany cursussen als online cursussen, zodat er altijd een passende oplossing is.

https://www.thesquaremile.nl/