Opel web
Image default
Dienstverlening

Taxi of OV naar Schiphol?

Lekker op vakantie, of ga je voor zaken naar het buitenland? Dan vlieg je misschien wel vanaf Schiphol. Maar de reis begint natuurlijk al thuis. Niet iedereen heeft de luxe om door iemand naar het vliegveld gebracht te worden. Neem je een taxi Schiphol, of ga je met het OV?

OV of taxi?

Kun je beter met het openbaar vervoer of met de taxi naar Schiphol? Dat hangt natuurlijk van verschillende factoren af. Waar je woont bijvoorbeeld, en hoe betrouwbaar het OV is op het traject richting Schiphol. Als je in een uithoek woont kan het nogal een gesjouw zijn om een bus, een tram én een trein te moeten nemen, vooral als je een grote koffer met je meeneemt. Het is dan fijner om de garantie van een taxi te hebben. Heb je alleen handbagage en woon je een klein trein ritje van Schiphol verwijderd? Dan kan dat een prima optie zijn. 

Tip: ga voorbereid op reis

Wil je zeker weten dat de taxi voor je klaarstaat? Zorg dan dat je de taxi vooraf boekt. Of je nu een taxi naar Schiphol wilt, een ritje terug wil boeken of allebei: als je van tevoren boekt kom je niet voor verrassingen te staan. Bovendien is het vaak goedkoper als je vooraf reserveert. Ga je met het OV? Let dan op dat je voor het openbaar vervoer in Nederland een OV-chipkaart nodig hebt. Het is handig om die voor je reis op te laden.

Garantie bij vertraging

Of je nu met het OV gaat of met de taxi, het is fijn om te weten dat je na een vakantie weer thuis kunt komen. Oók als je vlucht vertraging heeft. Treinen en bussen gaan vaak op regelmatige tijdstippen, dus als je er eentje mist neem je gewoon de volgende. Maar: dit geldt natuurlijk niet als de laatste trein van de dag al van het perron vertrokken is! Taxi’s rijden vaak langer door, en als je een taxi bestelt, is de kans groot dat deze bij vertraging gewoon op je blijft wachten. Vooral na een lange vlucht kan het ideaal zijn om zeker te weten dat je veilig thuiskomt.