Opel web
Image default
Auto's en Motoren

Wat zijn RC auto's?

RC auto’s zijn niet echt bedoeld als kinderspeelgoed; het zijn vooral (jong) volwassenen die zich graag met de RC autosport mogen bezighouden! RC auto’s en monstertrucks vormen voor sommige mensen dan ook een heuse lifestyle en is meer dan zomaar een op afstand bestuurbare auto! Maar wat is een RC auto nu precies? 

Wat zijn RC auto’s?

RC auto’s zijn radiografisch bestuurbare auto’s die op afstand worden bediend met behulp van een zender en een ontvanger. De zender wordt vastgehouden door de bestuurder en stuurt signalen naar de ontvanger die is bevestigd aan de RC auto. Deze signalen worden omgezet in bewegingen van de auto, waardoor de bestuurder de auto op afstand kan bedienen en besturen.

Verschillende type RC auto’s

RC auto’s kunnen worden aangedreven door verschillende soorten motoren, waaronder elektrische, nitro- of gasmotoren. Elektrische motoren zijn de meest voorkomende aandrijving voor RC auto’s en zijn gemakkelijker te onderhouden en te gebruiken dan de andere opties. Nitro- en gasmotoren worden vaak gebruikt in hogere klasse RC auto’s en bieden meer vermogen en snelheid, maar hebben meer onderhoud nodig bijvoorbeeld.

Bizar hard!

Een van de mooiste dingen van RC auto’s is de snelheid waarmee ze kunnen rijden. Afhankelijk van het model en de specificaties kan een RC auto snelheden bereiken van meer dan 100 kilometer per uur. Dit biedt niet alleen een spannende ervaring, maar geeft ook de mogelijkheid om verschillende race-uitdagingen aan te gaan met vrienden of andere RC-liefhebbers.

Daarnaast zijn RC auto’s vaak geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Hierdoor zijn ze niet alleen afhankelijk van het weer, maar kunnen ze ook het hele jaar door worden gebruikt. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende soorten terreinen te verkennen, van gladde oppervlakken tot ruige off-road paden.

Meer weten over RC auto’s en monstertrucks? Bezoek de expert binnen dit segement: De RC Speedshop

https://rcspeedshop.nl/