Opel web
Image default
Aanbiedingen

Zo creëer je een nieuw huis gevoel in je huidige huis

Tijdens het afgelopen jaar was het erg lastig om een nieuw huis te kopen omdat de huisprijzen erg waren gestegen. Er waren veel kopers en relatief weinig huizen op de markt. Als het je niet gelukt is een nieuw huis te bemachtigen, kun je ook je huidige huis het gevoel geven dat het een andere is, zonder dat je naar een ander adres hoeft te rijden. Dit is hoe je jouw huis een nieuw gevoel geeft:

De muren verven

De meeste huizen hebben witte muren, dit is een veilige keuze, maar zorgt niet voor veel sfeer. Je zou ook je muren een licht kleurtje kunnen geven. Door de muur licht grijs te maken creëer je een rustige sfeer en met een terra kleur geef je de ruimte een warmer gevoel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hele andere kleur en je accessoires daar op aanpassen.

Wist je dat je met kleur een ruimte ook kleiner of groter kunt laten lijken? Denk hierbij bijvoorbeeld  aan de kleur van het plafond of gekleurde vlakken op de muur. Als je in je woonkamer ook de keuken en eethoek hebt, kun je de muren van een van deze hoeken een kleur geven, om deze ruimte als het ware los te trekken van de andere ruimte. Heb je een hoog plafond? Dan kun je met een donkere kleur deze lager laten lijken en je kamer een knusser gevoel geven.

Nieuwe vloer

Een nieuwe vloer geeft een ruimte meteen een nieuw karakter, je kunt dan ook meteen de indeling veranderen. Voor een onderhoudsvrije houtlook kun je het beste laminaat kopen. Andere onderhoudsvriendelijke opties zijn pvc- en tegelvloeren. In combinatie met een nieuw kleed in de zit hoek, zal je huis meteen helemaal anders voelen!

Bij https://www.beboparket.nl kun je veel verschillende vloeren kopen en tips vinden om deze zelf te leggen. Je kunt dit natuurlijk ook aan een expert overlaten.

Wisselen van kamer

Door van slaapkamer te wisselen krijg je het idee dat je in een ander huis woont en breek je de routine waarop je naar je slaapkamer loopt. Je kunt dan meteen alle kamers opnieuw inrichten, zonder dat er veel hoeft worden aangepast. Dit is een goedkope oplossing om een grote verandering in je huis te maken.

Nieuwe badkamer

Je hoeft niet de hele badkamer in een keer te vervangen, maar een nieuw onderdeel en andere accessoires zullen je badkamer meteen als nieuwe ruimte laten voelen. Denk aan andere frontjes voor de kastjes, een nieuwe spiegel of andere doucheaccessoires. 

Combinatie

Kies twee á drie van deze tips uit voor een nieuw huis gevoel, zodat je weer jaren tevreden kunt zijn in het huis, waar je een aantal jaren geleden zo blij mee was!

 

https://www.beboparket.nl/