Opel web
Image default
Banen en opleidingen

Duurzame inzetbaarheid is heel belangrijk

Belangrijke Duurzame inzetbaarheid is een thema waar best veel over wordt gesproken. Maar wat is het precies en wat kunt u concreet doen aan stappen om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers binnen uw organisatie te bevorderen?

Wat is de betekenis en definitie van duurzame inzetbaarheid?

Het woord duurzame veronderstelt dat het van lange duur is of dat het gericht is op een ontwikkeling in de toekomst. En daar ligt de kern van het verhaal: duurzaam inzetbaar betekent inzetbaar op de lange termijn. Kortom: duurzame inzetbaarheid is de mate waarin medewerkers productief, gemotiveerd en gezond willen en kunnen blijven werken, binnen of buiten de organisatie.Om duurzame inzetbaarheid te bereiken is het bevorderen van optimale prestaties van de organisatie en optimale inzetbaarheid van medewerkers noodzakelijk. Dat gaat altijd samen. Het gaat er namelijk om goed en gemotiveerd je werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Daarnaast gaat het om investeren in gezonde, competente en gemotiveerde medewerkers is investeren in duurzame inzetbaarheid. Ook het vermogen van een medewerker om nu en ind e toekomst toegevoegde waarde te kunnen leveren voor een organisatie, en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren is van belang bij duurzame inzetbaarheid.

Medewerkersbelang en werkgeversbelang afstemmen

Duurzame inzetbaarheid gaat over de match tussen organisatiebelangen en belangen van de medewerker. Deze match zou optimaal moeten zijn en wanneer dat niet het geval is, is het van belang om een plan B achter de hand te hebben. In feite is de medewerker primair verantwoordelijk voor eigen duurzame inzetbaarheid. Medewerkers hebben namelijk behoefte aan werkzekerheid, (salaris) , uitdagend werk, werk waar je je talenten kunt en mag gebruiken. Van medewerkers wordt flexibiliteit verwacht en onderhoud van hun gezondheid en competenties. Zo kun je samen met de medewerkers duurzame inzetbaarheid afstemmen.Gerelateerde artikelen

Administratief bediende boekhouding

Eyebrows on Fleek bij ons

De wenkbrauw styling cursus is erg divers