Opel web
Image default
Zorg

Hoe bespreek ik nou gehoorverlies?

Vrijwel iedereen kent wel iemand die gehoorproblemen heeft. Dat is niet vreemd. Er zijn om en nabij de 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland. Zo doet de webshop hoortoestel goede zaken. Maar hoewel het probleem vaak voorkomt, is het bespreekbaar maken nog altijd moeilijk. Kent u iemand die al lange tijd rondloopt met een slecht gehoor? U kunt hem of haar een handje helpen.  Voordat je gaat rondkijken bij een webshop voor hoortoestel is het bespreken van gehoorverlies aan de orde.

Een goede start

Zorg dat u zelf één en ander weet over slechthorendheid. U kunt bijvoorbeeld iets lezen over de werking van het gehoor, de symptomen van gehoorverlies of over specifieke aandoeningen, wanneer u daarvan weet (bijvoorbeeld tinnitus). Het doorbreken van het taboe is waarschijnlijk de moeilijkste stap, dat merkt de webshop hoortoestel vaak bij klanten.. Er is nog altijd veel schaamte om toe te geven aan gehoorverlies en het is belangrijk dit in het achterhoofd te houden tijdens een gesprek. Veel mensen schieten in een ontkenningsfase. Een harde confrontatie werkt daarom vaak averechts. Veel belangrijker is het om de vooroordelen rondom slechthorendheid weg te nemen.

Het gehoorprobleem aanpakken

De slechthorende moet uiteindelijk zelf tot de conclusie komen slechthorendheid hem of haar beperkt in het leven Daarna kun je gaan kijken bij de webshop hoortoestel wat je kan gaan aanschaffen.. En dat je zoveel plezier kunt hebben van een goed gehoor. U kunt wat vragen stellen over concrete situaties waarin u zijn of haar slechthorendheid opmerkte. Ook kunt u benoemen wat de voordelen zijn van een goed gehoor en – afhankelijk van de persoon – de negatieve gevolgen benoemen wanneer er geen actie ondernomen wordt. Wij van webshop hoortoestel geven u graag advies hoe u dit kunt aanpakken.