Opel web
Image default
Recreation / Autos

Faalangstexamen aanvragen

Veel mensen zijn bang om aan het rijexamen deel te nemen. Maar in feite zijn ze bang om te falen, dus te zakken voor het examen. Ben je al een aantal keren gezakt voor je praktijkexamen bij het CBR? En ben je van mening dat dit aan je faalangst ligt? Schroom dan niet en vraag in dat geval een speciaal praktijkexamen aan. Op deze pagina kom je erachter hoe je bij jezelf je faalangst kan herkennen maar beter nog, wat jijzelf daar tegen kan doen.

  

Het faalangstexamen van het CBR

Vroeger bestond er nog geen speciaal rijexamen voor mensen die last hebben van faalangst. Faalangst is de angst om presteren. Mensen die hier last van hebben die zijn bang dat ze niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen en dat is in dit geval de verwachting die je examinator van je heeft. Je kan je inschrijven voor het faalangstexamen van het CBR. Deze kan je via je rijschool in Hoofddorp aanvragen. Autorijschool Society is bijvoorbeeld een rijschool die dit soort rijexamens mag aanbieden. En de resultaten zijn veelbelovend. Want wat blijkt? Mensen die een erge vorm van faalangst hebben blijken dankzij dit speciale rijexamen veel sneller een realistischer eindresultaat te behalen dan met een gewoon rijexamen.

Faalangstexamen voor iedereen?

Iedereen die last heeft van faalangst mag van dit speciale examen gebruikmaken. Heb je een extreme vorm van faalangst? Presteer je altijd slecht op de momenten waarop je moet presteren en is dit puur te wijten aan je faalangst? Dan kan je bij Autorijschool Society, een autorijschool in Hoofddorp, dit speciale faalangstexamen aanvragen. Bespreek overigens dit allemaal met je rijinstructeur. Het is belangrijk dat hij weet dat je last hebt van faalangst. Je rijinstructeur kan hier dan tijdens het volgen van de rijlessen rekening mee houden en eventueel helpen om je angst te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer gebruik je onze autosloperij?

Telefoongesprekken voeren vergt vaardigheden

Snel afrijden bij Rijschool Zoetermeer