Opel web
Image default
Recreation / Autos

Verkeersveiligheid

Dat de verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp is weten de meesten wel. Helaas gebeuren er elke dag nog talloze ongelukken in het verkeer. Er vallen nog te veel doden en gewonden bij verkeersongelukken. Elke dag komen er in Nederland twee mensen niet meer thuis… Sommige ongelukken zijn misschien lastig te voorkomen, maar er gebeuren ook vaak genoeg ongelukken die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. De bestuurder die even op zijn telefoon kijkt of iemand die ontzettende haast heeft en daarom door rood rijdt. Dat zijn oorzaken die je gewoon niet kan uitleggen en die niet mogen gebeuren. Door zelf goed op te letten in het verkeer en uitgerust de weg op te gaan kun je je steentje al bijdragen. Uitgerust als in genoeg slaap, maar ook qua hulpmiddelen die je in de auto hebt. Een auto verbanddoos bijvoorbeeld.

De overheid besteed de laatste jaren ook veel aandacht aan de verkeersveiligheid. Zo worden verkeershufters en bumperklevers genadeloos hard aangepakt. Ook het begeleid autorijden vanaf de leeftijd 17 jaar is een belangrijk speerpunt in dit beleid. Er is namelijk aangetoond dat een gebrek aan rijervaring een vaak voorkomende oorzaak is van ongelukken. Tijdens dit experiment, dat een aantal jaar geleden is geïntroduceerd, kunnen jongeren die 17 zijn geworden al hun rijbewijs halen. Wel onder de voorwaarde dat ze tot hun 18e onder begeleiding van een persoon met mimimaal 5 jaar rijervaring rijden.

Ook het puntensysteem dat is ingevoerd is onderdeel van het beleid om de verkeersveiligheid naar een hoger niveau te tillen. Wanneer je gevaarlijk rijgedrag vertoond kunnen er strafpunten worden toegekend. Wanneer je een bepaalde grens hebt bereikt kan het rijbewijs worden ingevorderd. Autorijders die gevaarlijk rijgedrag vertonen worden bovendien verplicht om een speciale verkeerscursus te volgen. Ook veiligheidsspecialist schoens-safety vindt het erg belangrijk dat mensen zich veilig voelen in het verkeer. Op hun website kunnen er allerlei artikelen worden aangeschaft die de verkeersveiligheid verhogen.

http://schoens-safety.nl

Gerelateerde artikelen

Autoverhuur Amsterdam

Waarom we bijna geen kerstboom hadden

Leren voor je theorie examen