Opel web
Image default
Recreation / Autos

Handleiding leer verven

Zelf leer verven is tegenwoordig erg gemakkelijk. Er worden steeds meer producten ontwikkelt waarmee je zelf thuis je leer kunt verven, zoals de Angelus leerverf. Het is belangrijk dat je je leer goed voorbereid voordat je begint met het verven. In deze handleiding kun je lezen wat de vervolgstappen zijn van het verven van leer nadat je het leren oppervlak schoon hebt gemaakt.

Wanneer je ervoor gezorgd hebt dat je leren oppervlak volledig vet- en vuilvrij is gemaakt en je vetvrij te werk kunt gaan met behulp van handschoenen kun je verder gaan met het verven van je leer.

Het kan soms nodig zijn om eerst een basis laag aan te brengen aan het leren oppervlak. Dit kan nodig zijn wanneer je bijvoorbeeld een heel donkere bank in een heel lichte kleur wil verven. Het wordt dan aangeraden om eerst een witte onderlaag aan te brengen aan het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kleuren beter tot hun recht kunnen komen en je uiteindelijk ook minder verf nodig zal hebben.

Vanaf dit punt is het belangrijk om heel zorgvuldig te werk te gaan. Het is belangrijk dat je de leerverf eerst goed door elkaar schud totdat het één grote massa is en giet dit vervolgens in een verfbakje. Je kunt grote oppervlaktes het beste in gedeeltes behandelen. Verdeel daarom dus ook deze oppervlakte in vlakken. Begin vervolgens met het verven van het leer door met een klein kwastje leerverf aan te brengen op de plekken die wat moeilijker bereikbaar zijn, denk aan stiksels en rondom knopen. Zorg er ook voor dat je de leerverf niet te dik aanbrengt. Als je dit wel doet kunnen er problemen ontstaan bij het drogen. Bovendien krijg je een mooier resultaat als je meerdere dunne lagen aanbrengt. Na de moeilijk bereikbare plekken geverfd te hebben kun je meteen de andere (verdeelde) vlakken gaan verven. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een verfroller. Zorg ervoor dat je de leerverf eerst in één richting aanbrengt. Vervolgens kun je het haaks aanbrengen om de leerverf goed te verdelen.

https://www.deleerverfwinkel.nl/