Opel web
Image default
Beauty en verzorging

Hoe weet u of uw huidbarrière beschadigd is?

Heb je ooit gemerkt dat je huid trekkerig en droog aanvoelt na het wassen van je gezicht met een pH-hoge reiniger? Dat betekent niet dat je huid echt droog is, alleen dat ze blootgesteld is geweest aan een hoge pH-waarde. Je zuurmantel fungeert als een barrière bovenop de huid en beschermt deze tegen schadelijke bacteriën en ziektekiemen. Maar als je zuurmantel uit balans raakt, kan deze beschermende barrière verzwakken, waardoor je vatbaarder wordt voor bacteriën, droogheid en acne. Onze zuurmantel blijft normaal gesproken in balans bij een zure pH van 4,2 – 5,6, maar wanneer deze wordt aangetast door alkalisch voedsel of andere irriterende stoffen, kan dit leiden tot een geïrriteerde, gevoelige huid.

De belangrijkste indicator van de algemene gezondheid van de huid is het vermogen van de huid om haar barrièrefunctie te behouden. Een gezonde huid fungeert als een beschermend schild voor de onderliggende weefsels en houdt vocht binnen en irriterende stoffen buiten. Als we het bijvoorbeeld hebben over een droge huid, dan hebben we het eigenlijk over de “huidbarrière”. Een droge huid is erg kwetsbaar voor schadelijke invloeden van buitenaf – denk aan acne, eczeem en zelfs vroegtijdige veroudering.

Het kan niet misgaan met een milde, niet-comodogene reiniger als het gaat om het beschermen van uw huidbarrière. De door dermatologen ontwikkelde Cerave Foaming Cleanser is ontwikkeld om vuil, olie en make-up te reinigen en verwijderen met minimale irritatie door een pH-waarde van ongeveer 5 te gebruiken – een waarde die vergelijkbaar is met die van een gezonde huid. Het is zacht genoeg voor de gevoelige huid en moet (idealiter) dagelijks worden gebruikt als u eczeem of dermatitis heeft.

Ik heb al heel wat huidirritaties gehad, maar een droge en geïrriteerde huid is een van de meest onaangename aandoeningen om mee om te gaan. In mijn situatie was de barrière van mijn huid beschadigd, waardoor mijn gezicht er niet meer zo mooi uitzag, jeukte en ongelooflijk droog werd. In plaats van onmiddellijk in paniek te raken en een heleboel producten te proberen die een medewerker van korean skincare winkels me aanraadde, besloot ik eerst de oorzaak te onderzoeken. Toen ik me realiseerde dat mijn huidbarrière beschadigd was, wist ik welke ingrediënten ik moest gebruiken om mijn huid weer op het goede spoor te krijgen. Hoewel het tijd en geduld kost om je huid te herstellen, zul je binnen een maand of twee merkbare resultaten zien als je de juiste producten in je routine opneemt.