Opel web
Image default
Aanbiedingen

Schakelauto of een automaat rijles nemen bij rijschool Nootdorp

In een schakelauto of een automaat rijles nemen bij rijschool Nootdorp?

Wanneer je begint met jouw rijlessen Nootdorp dan is de standaard dat je rijles neemt in een schakelauto, maar de meeste rijscholen Nootdorp bieden ook de mogelijkheid te lessen in een automaat. Wat is het verschil hiertussen?

Je hebt dus de mogelijkheid om in een automaat rijles te krijgen, je hoeft dan dus ook niet te leren schakelen. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je alleen in een automaat mag rijden wanneer je hierin jouw rijbewijs hebt gehaald, je mag dus niet in een schakelauto rijden. Wanneer je jouw rijbewijs haalt in een schakelauto mag je daarentegen in zowel een automaat als een schakelauto rijden.

Mocht je rijles nemen in een automaat nemen en later toch nog in een schakelauto willen rijden dan moet je opnieuw examen doen.

Wanneer is het verstandig in een automaat les te nemen? Vraag het aan Rijschool Nootdorp!

Over het algemeen is het handiger als je jouw rijbewijs haalt in een schakelauto, dan mag je namelijk in alle auto’s rijden. Maar wanneer is het misschien slimmer om in automaat te lessen.

Wanneer je moeite hebt met het autorijden omdat jij je op te veel dingen tegelijk moet focussen dan kan het lessen in een automaat een uitkomst bieden. Ook kan het verstandig zijn wanneer je bijzonder veel moeite hebt met het schakelen.

Het is slim om altijd te beginnen met rijles in een schakelauto en dan naar een automaat te gaan wanneer het schakelen een werkelijk probleem wordt.

 

https://drivercompany.nl/rijschool-nootdorp/