Opel web
Image default
Recreation / Autos

Drie manieren om je huidige auto te verkopen

Is het tijd voor een nieuwe auto, of wil je je auto verkopen om een andere reden, dan zal je je misschien afvragen hoe je dit het beste kunt doen. Er zijn verschillende manieren, elk met zijn eigen voor- en nadelen, en wat het beste verkoopkanaal is voor jou hangt af van jouw persoonlijke situatie. De volgende informatie kun je gebruiken om te beslissen wat de beste methode is voor jou.

 

Snel en makkelijk

Is snelheid en gemak voor jou belangrijk, dan kun je je auto verkopen of inruilen via een dealer en deze keuze is om die redenen dan ook erg populair. De dealer zal dan alle zorgen van je wegnemen, het papierwerk in orde maken en eventueel ook een nieuwe auto voor je aanleveren en de prijs verrekenen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij dealers niet altijd de vraagprijs krijgt die je graag zou willen zien. Deze bepaal jij namelijk niet, dat wordt door de dealer gedaan. Kies je deze optie, dan kun je het beste op zoek gaan naar interessante inruilacties voordat je een dealer kiest.

 

Onder jouw voorwaarden

Heb je liever zelf de gehele verkoop in de hand, dan kun je ook overwegen om je auto particulier te verkopen. Dit doe je via een online veiling of marktplaats waar je een advertentie plaatst en kopers bij je langskomen om de auto te bezichtigen. Deze methode heeft wat meer voeten in de aarde, je moet zelf de advertentie plaatsen, de vraagprijs bepalen en het papierwerk in orde maken, maar het geeft je wel alle vrijheid om de koop te leiden en af te ronden. Houd er rekening mee dat als je deze methode kiest om je auto te verkopen, dat er meer tijd zal verstrijken en dat je er zelf ook meer energie in moet steken. Een goed geformuleerde advertentie met duidelijke foto’s, eerlijkheid, goede kennis van zaken en beleefdheid en geduld zijn hier essentieel.

 

Als laatste mogelijkheid

Is jouw auto afgekeurd voor de APK en vind je de reparaties te duur om te laten uitvoeren, dan zijn er in Nederland verscheidene bedrijven die afgekeurde auto’s gratis komen ophalen en van je kopen. Je krijgt dan een bepaald, vaak lager, bedrag voor je auto terug, maar je bent er volledig van verlost. Je auto wordt dan opgeknapt of gerecycled en verkocht in landen in Oost-Europa, bijvoorbeeld. Hoe dan ook, in een afgekeurde auto mag je niet rijden dus soms kan dit echt een uitkomst zijn en de laatste optie die je hebt om je auto te verkopen.

 

Check regelmatig je bandenspanning

Bandenspanning is belangrijk voor de rijprestaties, de remprestaties, en het behoud van je banden. Check daarom je bandenspanning van Opel, of ander merk.

https://particulier-autoverkopen.nl/