Opel web
Image default
Recreation / Autos

Tips bij het kopen van een laadpaal voor je elektrische auto

Overal in Nederland zien we het wel: elektrische auto’s en laadpalen. Omdat elektrisch rijden steeds populairder wordt behandelen wij in dit artikel enkele van de meest gestelde vragen over laadpalen en elektrische auto’s. Lees snel verder!

Wat zijn de kosten voor het elektrisch laden?

Het opladen van een elektrische auto is goedkoper dan het tanken van brandstof. De gemiddelde tarieven voor elektrisch laden ligt in Nederland tussen de €0.22 en €0.35 per kWh.

Waar kan ik een laadpaal plaatsen?

Een laadpaal kan je bij jouw thuis laten plaatsen, op werk of op openbare plekken. Tip: de beste plek voor de laadpaal kan je het beste afstemmen met een laadpaal specialist. Wil je een laadpaal laten plaatsen? Lees hier meer over laadpaal elektrische auto kopen bij Reith Power.

Hoe lang duurt het opladen?

De duur van het opladen van elektrische auto hangt af van 1) hoe leeg je accu is en 2) hoe snel jouw elektrische auto kan laden. Als je een elektrische auto thuis oplaadt dan is de laadtijd ongeveer 8 uur (met een 220 V-aansluiting). De elektrische auto bij een oplaadpunt opladen zal ongeveer 2 uur duren. Als je gebruik maakt van een snellaadpaal dan duurt het opladen ongeveer een half uur (snelladen is echter niet overal mogelijk).

http://reithpower.nl/laadpaal/

Gerelateerde artikelen

Tips bij het klussen

Auto verkopen voor export loont!

Vereenvoudig jou rijlessen bij rijschool Nieuwegein