Opel web
Image default
Huishoudelijk

Wat moet je doen bij interne stroomstoringen?

Je hebt interne en externe stroomstoringen het zijn allebei 2 soorten stroomstoringen. De stroomstoringen die extern zijn die kan je helemaal niks aan doen. Die stroomstoringen hebben te maken met buiten en elektriciens die moeten dat probleem oplossen zonder dat jij daar iets aan doet. Wanneer zo een stroomstoring langer duurt dan 4 uur dan krijg je een vergoeding van Nederland, maar bij een interne stroomstoring dan krijg je geen vergoeding, want het probleem heeft met je eigen groepenkast te maken waar jijzelf dus wel wat aan kan doen. De externe stroomstoringen zijn dus van buiten en kan je niks aan doen maar de interne stroomstoringen die hebben dus te maken met je eigen groepenkast en je kan daar wel zelf wat aan doen.

Elektricien

Je kan het best een elektricien bellen bij een interne stroomstoring. Bij interne stroomstoringen is er altijd iets kapot aan je groepenkast of aan kabels in de groepenkast. Wanneer je een interne stroomstoring hebt ligt het dus meestal daaraan. Je kan het dus ook voorkomen door om elke maand je apparaten en kabels goed te checken of het door een elektricien te laten checken. De elektriciens die kijken goed of alles nog werkt en als iets niet goed werkt of oud is dan moet je het vervangen of het laten vervangen door de elektricien als je dat wilt. Je moet wel snel de kabels of de apparaten het vervangen, omdat het anders dus kapot kan gaan en er dus stroomstoringen en kortsluitingen ontstaan.

stroomstoringen kan je voorkomen

Je kan dus gemakkelijk stroomstoringen voorkomen als je dus wel goed oplet of iets beschadigd is of niet. Je beschadigde kabels moet je wel zo snel mogelijk vervangen, omdat het anders dus snel kapot gaat dus let op als je een groepenkast hebt.