Opel web
Image default
Recreation / Autos

5 Redenen om je auto te verkopen

De 5 meest voorkomende redenen om je auto te verkopen zijn:

  1. financieel
  2. gezinsuitbreiding
  3. auto van de zaak
  4. verhuizing
  5. technische problemen of groot onderhoud

Financieel

Heb je het financieel wat zwaarder dan kun je eens overwegen om de auto weg te doen. Je auto verkopen levert vaak weer veel geld op en dat geeft je op financieel vlak weer wat ruimte.

Gezinsuitbreiding

Komt er een kindje bij dan kan het zijn dat je huidige auto te klein wordt. Wanneer je een baby in de auto meeneemt dan moet je ook heel wat spullen meesjouwen. Denk aan een kinderwagen, een maxi-cosi en een tas met babyspullen.

Auto van de zaak

Krijg je een auto van de zaak / leaseauto dan wordt je huidige auto wellicht overbodig. Ook dit is een reden om je auto te verkopen. Dat levert niet alleen geld op maar scheelt ook onnodig in de kosten. Naast de verplichte wegenbelasting en verzekering hoef je ook geen APK keuring meer uit te laten voeren.

Verhuizen

Ga je verhuizen binnen Nederland dan is er vaak niet direct een reden om je auto weg te doen maar ga je naar het buitenland dan wordt dat anders. Een auto exporteren is een hoop gedoe en daar hebben veel mensen geen zin in. Bovendien kost het ook nog een boel tijd en geld. Je auto verkopen in Nederland is daarom slimmer. Met dat geld koop je vaak voordeliger in het buitenland dezelfde auto en kunt er bovendien dus zelfs op vooruitgaan.

Technische problemen en onderhoud

Elke auto heeft zo nu en dan onderhoud nodig. De een wat meer dan de ander. Onderhoud is vaak een kostbare zaak en daar heeft niet iedereen geld voor. Een kleine beurt is op zich nog wel te doen maar wanneer er remmen vervangen moet worden of een distributieriem dan kan de rekening flink oplopen. Je auto verkopen is dan soms de enige uitweg. Bij sommige auto’s kost het vervangen van een distributieriem 750 euro omdat deze lastig bereikbaar is en de waterpomp meteen mee wordt genomen.

Snel je auto verkopen

Op de website TipsAutoverkopen.nl lees je veel tips die je helpen je auto snel te verkopen. Er zijn verschillende manieren die je kunt inzetten. Het hangt voornamelijk van jezelf af welke manier het beste bij je past. In sommige gevallen zoals een schade auto verkopen of een auto verkopen met technische problemen of een onderhoudsachterstand, gaat niet even makkelijk met elke manier van verkopen. Denk bijvoorbeeld aan inruilen. Je kunt niet eenvoudig een auto inruilen wanneer er serieuze technische problemen zijn of wanneer de voorkant in elkaar zit.

Gerelateerde artikelen

Pap, zijn we er al

Waarom we bijna geen kerstboom hadden

Vereenvoudig jou rijlessen bij rijschool Nieuwegein