Opel web
Image default
Recreation / Autos

Auto verkopen voor export loont!

Je auto verkopen voor export levert in een aantal gevallen meer geld op dan verkopen op de normale manier. Dit komt omdat je in Nederland meer geld betaald voor reparaties en schadeherstel. In het buitenland zijn de kosten lager omdat de lonen lager zijn en de onderdelen minder kosten.

Je auto in het buitenland laten repareren is vaak niet interessant omdat je veel geld kwijt bent aan transport, het veel tijd kost en je bovendien nog eens een autobedrijf moet vinden welke het voor een leuke prijs kan herstellen. Verkopen is daarom de kortste klap en het meest interessant.

Schade aan de buitenkant

Heb je een verkeersongeval gehad dan heb je al snel een paar duizend euro schade. Wil je de auto verkopen dan is dat niet alleen lastig maar je krijgt ook een stuk minder terug voor je auto. In dit geval gaat de rekensom ‘Waarde-Schade=Verkoopprijs’ natuurlijk niet op. Heb je een auto die normaal voor 6000 euro verkocht kan worden met 2000 euro schade dan krijg je er vaak niet meer dan 3000 euro voor terug.

Technische problemen

Een andere reden van verkoop kan ook zijn dat er motorschade in het spel is of andere technische gebreken. Motorschade ontstaat vaak door een distributieriem die breekt. Veel mensen zijn daar al snel meer dan 1500 euro aan kwijt. Een versnellingsbak kapot betekent ook veel kosten. Ook hier ben je snel 1500 euro aan kwijt waarbij je dan ook nog eens de vraag krijgt of dan de koppeling niet even meegenomen moet worden omdat de boel toch uit elkaar ligt. Voor een nieuwe koppeling ben je ook snel 500 euro extra kwijt.

Zelf je auto verkopen voor export

Zelf je auto verkopen voor de export betekent dat je meer geld terug kunt krijgen dan in Nederland. Het houdt wel in dat je zelf een koper in het buitenland moet vinden en zelf de auto moet exporteren. Je moet papieren gaan regelen om de auto uit te voeren, de transport moet geregeld worden en bovendien moet je ook nog wat met de verzekering regelen. Wanneer je de auto verkoopt aan een bedrijf welke zelf gaat exporteren, dan scheelt dat je niet alleen een hoop werk maar levert je in veel gevallen ook meer op dan zelf de auto te verkopen aan een particulier.

 

Gerelateerde artikelen

Plan je eigen stedentrip. Stap 1; huur een auto!

We geven om onze tanden

Hoe ziet je dagcursus eruit?