Opel web
Image default
Recreation / Autos

Terugvinden van een gestolen voertuig met een GPS Tracker

Uit de cijfers blijkt dat er jaarlijks steeds meer motoren, scooters en fietsers worden gestolen. Criminelen worden steeds brutaler. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld zo’n 35.000 scooters gestolen, 1000 motoren en maar liefst 400.000 fietsen. Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer mogelijkheden om uw voertuig zo goed mogelijk te beschermen.

Vandaag bespreek ik de GPS Tracker. Zeker voor hele dure voertuigen als auto’s en motoren is dit een mooie optie. Vaak is een gestolen voertuig niet alleen een fikse financiële tegenvaller, maar ook een emotioneel verlies. Daarom wilt u er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen en mocht het onverhoopt toch gebeuren een zo grote mogelijke kans hebben om hem weer terug te krijgen. Een aangifte na diefstal leidt bijna nooit tot de vondst van het voertuig. Vaak is voertuig binnen een dag al de grens over, maar als u het voertuig nou kon traceren zou dat het terugvinden een stuk eenvoudiger maken. Ook de politie zal er dan waarschijnlijk meer moeite in willen steken.

Zo’n gps volgsysteem is een apparaatje dat eenvoudig wordt ingebouwd in veel verschillende voertuigen. Deze wordt meestal op een plek aangebracht waar dit niet te zien, zodat de dief geen idee heeft en het daardoor ook niet zal verwijderen. Zo’n systeem heeft een ontvanger en via de GPS satellieten kan het voertuig heel nauwkeurig worden gevolgd. Door een ingebouwde sim kaart kan de locatie doorgestuurd worden naar de ontvanger.

Maar ook in de logistieke sector wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van GPS Trackers. Deze geven bijvoorbeeld ook informatie over de gemiddelde snelheid gedurende een reis, het brandstofgebruik en de CO2 uitstoot. Als logistiek manager heel handig om die informatie te weten. O.a. om de kosten te drukken en het milieu te sparen.

https://mygpstracker.nl/