Opel web
Image default
Recreation / Autos

Dozen zijn onmisbaar in onze maatschappij

Dozen, en dan vooral kartonnen dozen zijn niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Wat voor de een afval is (winkeliers) is als een schat voor verkopers op Marktplaats. Of we ze nu kapot maken of weer aan elkaar plakken, we worden overspoeld door een zee van karton.

Dozen, je kunt niet zonder ze

Hieronder tref je een bruikbare lijst aan van de vele mogelijkheden die je hebt met dozen. Tips om dozen een tijdelijke of permanente andere bestemming te geven en te hergebruiken.

Verpakken en verplaatsen: dozen zijn perfect om je spullen in te pakken en te verhuizen.

Verzending: Het meest voor de hand liggende gerecyclede gebruik is waarschijnlijk het primaire gebruik van de kartonnen doos – verpakking en verzending.

Archiveren: Maak het perfecte low-budget archiveringssysteem door dozen hiervoor te gebruiken. Je kunt er alles in bewaren, van je belastingaangiften, handleidingen, oude schooldocumenten tot familiefoto’s.

Auto kofferbak organisator: Gooi een middelgrote doos in je kofferbak om allerlei spullen die je graag onderweg bij je hebt in te vervoeren: olie, ruitensproeiervloeistof, startkabels en andere spullen die je bij nood uit de brand kunnen helpen.

De geïmproviseerde auto van kleine kinderen: Een van mijn favoriete familiefoto’s toont mijn achtjarige broer die mij als driejarige in een oude kartonnen doos over de vloer duwt. Ondanks het feit dat ik geen batterijen, geen stuurinrichting en geen wielen heb, kijk ik erg blij met mijn geïmproviseerde autootje.

Bed: Een lage of ondiepe doos is een perfect bed voor je huisdier. Het lijkt misschien wat eenvoudig, maar met een lekker oud kussen en zachte deken zal je je hond echt niet horen klagen over zijn slaapverblijf.

Doos vol herinneringen: Een oude doos is perfect om al die wenskaarten of oude liefdesbrieven waar je geen afscheid van kunt nemen in te bewaren.

Groot assortiment

En heb je iets meer dan een enkele doos nodig dan kun je bij de Dozenhal zeker je slag slaan. Met meer dan 2.500 verschillende formaten op voorraad, vind je daar altijd een doos die past bij het doel waarvoor je hem nodig hebt. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan kun je er altijd één op maat en geheel naar wens laten maken.

Gerelateerde artikelen

Diergezondheid is belangrijk

Bevorder de veiligheid van uw werknemers en hun omgeving

Met spoed een hoogwerker huren in de omgeving van Arnhem