Opel web
Image default
Recreation / Autos

Een prachtig gazonnetje

“Het gras is altijd groene bij de buren.” Dat is het bekende gezegde. Het betekent dat anderen het altijd beter zullen hebben, of het altijd beter zullen doen dan jij. Maar letterlijk hoeft dit niet zo te zijn. Want met een beetje groene vingers maak jij jou tuin tot de allermooiste uit de buurt, zelfs nog mooier dan de tuin van de mensen die het door professionele tuiniers laten doen! Maar wat komt er nou eigenlijk precies bij kijken, bij het maken van de perfecte tuin? Dat zal ik in dit artikel beschrijven.

Natuurlijk is het belangrijkste dat je veel groen in je tuin hebt staan. Dat is niet alleen het mooiste en het meest rustgevend, maar is ook het beste voor de natuur. Er is namelijk een groeiend probleem op de wereld, genaamd verstening. Steeds meer plekken waar voorheen gras, bomen of andere natuur stond, wordt nu weggehaald om op gebouwd te worden. Dit zorgt niet alleen voor krimping van de biodiversiteit, maar is slecht wanneer er regen valt. Wanneer er regen valt en er zijn veel planten op de grond, dan wordt een gedeelte van de regen opgenomen in de grond door de planten. Hierdoor stroomt het water geleidelijk af naar de rivier, waardoor deze niet ineens een piekafvoer krijgt. Wanneer er weinig gras is en dus veel verstening, loopt het water meteen door naar de rivier, waardoor er een grote piekafvoer komt die kan zorgen voor overstromingen.

Zorg dus voor veel plantjes in de tuin. En natuurlijk een mooi gazon. Om het gras groener dan de buren te houden, zelfs in de dorste tijden van het jaar, is het verstandig om een beregeningspomp aan te schaffen. Deze tuinpomp zorgt ervoor dat de planten en het gras voldoende water krijgen en er zo altijd mooi uit blijven zien.

https://www.waterpompshop.nl/