Opel web
Image default
Recreation / Autos

Inrichting Opel Vivaro in aluminium

De Vivaro is een geliefde bestelwagen van het Duitste automerk Opel. De laadruimte behoort tot de grootste in zijn klasse en ook het comfort en uitsrustingsniveau behoren tot het hoogste niveau. Dat maakt van de Opel Vivaro een geliefde bestelwagen van heel wat vakmannen.

De Opel Vivaro laadruimte

De Opel Vivaro is leverbaar in verschillende afmetingen:

  • Lengte: van 2537 mm tot 2937 mm
  • Breedte: 1662 mm
  • Hoogte: van 1387 mm tot 1998 mm

Natuurlijk is de laadruimte kleiner wanneer je kiest voor de Opel Vivaro met dubbele cabine.

Laadruimte inrichten

De meeste vakmannen kiezen ervoor om de laadruimte van hun Vivaro bestelwagen in te richten met allerlei opbergsystemen. Een vlakke laadvloer is niet echt handig om alle spullen en materiaal kwijt te raken. Dan wordt het al vlug een rommelhoopje.

Op het vlak van laadruimteinrichting onderscheiden we twee ‘richtingen’: verticaal en horizontaal.

Bij verticale opbergsystemen werken we in de hoogte. Het gaat in dit geval over rekken met legplanken. Deze verticale rekken kunnen uitgerust worden met diverse schuifladen, opbergbakken, enz.

Een horizontaal opbergsysteem is bijvoorbeeld een vloerlade. Deze extra grote opbergladen worden op de laadvloer gemonteerd en schuiven horizontaal open om aan het materiaal te geraken waardoor er bovenop de ladeblokken nog steeds plaats is om materiaal op te bergen. Dit soort ladesystemen worden veel geinstalleerd in kleinere bestelwagens, zoals de Opel Vivaro, om het laadvermogen te maximaliseren.

Aluminium frames

De profielen voor de rekken en vloerladen werden vroeger vooral gemaakt uit staal, omdat het goedkoop en sterk is. Doch zien we tegenwoordig een omschakeling op aluminium. Aluminium profielen zijn misschien wel een beetje duurder in aankoop, hiertegenover staat dat ze veel minder wegen. Het lage gewicht van aluminium is een belangrijke troef bij de uitrusting van bedrijfswagens. Zo blijft er meer laadvermogen over om cargo te vervoeren. Zeker bij kleinere modellen, die van nature minder gewicht mogen meenemen, is dat een belangrijke troef.

Ontworpen op maat

De meeste aanbieders van bedrijfswagenuitrusting, zoals LRB, bieden maatwerk aan. Ze ontwerpen, bouwen en installeren alle opbergsystemen volgens de behoeften van de klant. Dat kan ook niet anders. Elke vakman heeft een eigen arsenaal aan materiaal en wisselstukken, of het nu gaat om een hersteller van koelkasten of een mobiele dierenarts. Dit verschil onderstreept nogmaals het belang van de ontwerpfase. De planning is van cruciaal belang om een ergonomische inrichting te voorzien die makkelijk is in gebruik. Dat laat de vakman toe om sneller het juiste materiaal te vinden en sneller zijn/haar klussen af te werken.

https://www.lrb.be/bedrijfswageninrichting