Opel web
Image default
Recreation / Autos

Tips bij het klussen

Zelf klussen in huis is voor veel mensen iets wat gedaan moet worden en voor andere mensen is het hun favoriete hobby. Of je klussen nu leuk vindt of niet, het moet uiteindelijk toch gedaan worden. Natuurlijk kun je ook de keuze maken dit uit te besteden, maar dit kan al snel veel geld kosten. Hier een aantal tips wat klussen nét wat makkelijker zal maken:

Als je pluggen wil verwijderen kan je dit gemakkelijker doen met een kurkentrekker! Het werkt ook niet alleen met houten pluggen, maar ook met kunststof en nylon pluggen. Door een passende schroef deels in te draaien en deze er met een tang uit te trekken kun je ook de kleine pluggen verwijderen.

Boren in metaal kan erg gevaarlijk zijn. De boor kan namelijk makkelijk wegglijden en dit moet je proberen te voorkomen. Om dit te voorkomen kan je een klein putje slaan met een centerpons (ook wel puntslag) op de plaats van het boorgat. Dit is een stalen pen met een scherpe en harde punt. Plaats vervolgens de punt van de boor precies in dit putje, zo kan je boor niet meer wegglijden.

Wanneer je last hebt van losse schroeven in hout, kun je dikkere woodies schroeven gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen de ruimte op te vullen met een stukje hout en lijm. Als de lijm droog is kun je de schroef er opnieuw indraaien.

Als je je oude verf wil hergebruiken moet je het vel verwijderen en de verf goed doorroeren. Wanneer er na deze stappen nog velletjes en / of klonten in zitten, kun je de verf zeven met behulp van een nylon kous. Hierna kun je de verf weer gebruiken, want hij is weer zo goed als nieuw.

Wanneer je een houtconstructie maakt, wil je natuurlijk zeker weten dat hij goed vast zit. Dit doe je door de dwarsbalk aan beide weerszijden vast te schroeven aan de draagbalk met hoekankers.

https://www.bnvtools.nl/