Opel web
Image default
Recreation / Autos

Populaire feestdagen in Nederland

Nederland kent een aardig wat feestdagen maar er zijn er maar een paar waar de Nederlands echt blij van worden. In de ze blog gaan wij de drie favoriete feestdagen van de Nederlander in willekeurige volgorde bespreken.

Kerst

Kerst val in de drukke decembermaand. Het is de donkerste maand maar wel de gezelligste. De steden zijn gedecoreerd met kerstversiering, in elke huis kan je wel een kerstboom vinden en op de radio zijn de geweldige kerstmis weer te horen. Daarnaast koop je cadeaus voor je geliefden en besteed je een leuke tijd met vrienden en familie. Het kerstdiner is de tijd waarbij iedereen samen komt. Je neefje komt aan in zijn foute kersttrui maar jij wilt hem dit jaar overtreffen en komt opdagen in een fout kerstpak. Kortom, kerst is de perfecte tijd om te genieten met iedereen waar jij om geeft.

Koningsdag

We zijn nog een van de weinigen landen met een monarchie maar daar zijn we trots op en dat vieren we graag. 27 april is Koning Willem Alexander jarig en dat vieren we maar al te graag. De dag staat in teken van honderden feesten over het hele land, vrijmarkten en natuurlijk de koning zelf. Tijdens koningsdag trekken we allemaal ons mooiste oranje outfit aan we gaan de straat op.  De kleur oranje wordt gedragen omdat oranje de nationale kleur is van Nederland. De kleur hebben we te danken aan een stuk land wat van Frankrijk overgenomen werd. Aan het stukje land zat de titel Prins van Oranje.

Pasen

Voor een is Pasen de tijd van de paashaas en de chocolade eitjes en voor de ander is het de dag waar jezus is opgestaan uit de dood en gestorven is aan het kruis. Het is voor beide groepen een lekker lang weekend waarbij families samen komen en er goed gegeten wordt.

https://www.uglyxmas.nl/

Gerelateerde artikelen

Coronacrisis zorgt voor paniek

Diergezondheid is belangrijk

Gemakkelijk je auto verkopen