Opel web
Image default
Recreation / Autos

Hulp bij schulden

Als men geld te weinig heeft, schaamt men zich daar heel erg voor. Hierdoor vertelt diegene het aan niemand en blijven de schulden maar opstapelen. Als je schulden hebt, heb je hulp nodig. Maar bij wie moet je dan aankloppen? 

 

De gemeente heeft zelf een systeem ontwikkeld voor mensen die in de schulden zitten. U wordt opgeroepen om naar het gemeentehuis te komen en daar aangekomen, staat er een schuldhulpverlener voor uw klaar. Deze zal met u kijken naar uw financiën. Ten eerste wordt er gekeken naar het inkomen dat besteed kan worden, oftewel het besteedbaar inkomen. Daarna kan er gekeken worden naar de uitgaven die elke maand gelijk zijn, ook wel de vaste lasten. Ten slotte wordt er gekeken wat er met de rest van het inkomen gedaan wordt. Is er sprake van roekeloos gedrag in aankopen? Of is er sprake van weinig tot geen inkomen, waar er wel vaste lasten zijn? Ook wordt er gekeken naar de hoogte van de schulden op het moment van beginnen. 

 

Met al deze informatie kan de schuldhulpverlener in samenwerking met degene die in de schulden zit, een plan opstellen om de verdere schulden te voorkomen en de huidige schulden in te kunnen perken en op ten duur terug te kunnen betalen. Dit kan gedaan worden door op zoek te gaan naar een hoger inkomen waardoor er meer kosten betaalt kunnen worden, maar dit moet ook zeker door de kosten in te perken. Aan de vaste lasten valt niet veel te doen, maar qua kleding en voedsel moet er flink bezuinigd worden. 

 

Momenteel zijn de wachtrijen voor hulp erg lang, dit komt omdat er veel schuldhulpverlener vacature zijn. Dit zorgt ervoor dat veel mensen met hoge schulden heel lang moeten wachten op hulp, waardoor de problemen alleen maar groter worden. Vacature schuldhulpverlener is in bijna elke gemeente open, dus bent u geïnteresseerd, solliciteer dan vooral!

 

https://professionalpartners.nl/