Opel web
Image default
Recreation / Autos

Wat voor een bijzondere verrichtingen zijn er

Voor het behalen van je autorijbewijs is er meer nodig dan alleen het goed kunnen rijden. Hieronder kan je verstaan het goed op en terug schakelen van de versnellingen, het regelmatig gas geven, je aan de verkeersregels houden, goed overzicht houden, goed kunnen kijken en opletten en boven alles het veilig deelnemen aan het verkeer. Maar er komt ook nog wat anders bij kijken, bijzondere verrichtingen. Hier zijn er heel veel verschillende van en tijdens het rijexamen of de tussentijdse toets (TTT) krijg je maar een paar bijzondere verrichtingen die uitgevoerd dienen te worden. Maar wat zijn deze bijzondere verrichtingen precies?

 

Er zijn veel verschillende bijzondere verrichtingen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de omkeeropdracht. Hierbij is het van belang dat je de weg vervolgt in tegengestelde richting. Je moet hierbij dus omkeren. Je mag zelf weten welke opdracht je hiervoor gebruikt het steken van de auto, een halve draai of een bocht achteruit.

 

De stopopdracht, hierbij is het van belang dat je zo dicht mogelijk op de voorstaande auto parkeert vervolgens weer vooruit weg weet te rijden, zonder achteruit te rijden. Daarnaast heb je ook nog de hellingpoef, het is hierbij van belang dat wanneer je op een helling staat omhoog, je in een keer weet weg te rijden zonder weg te zakken achteruit, het is een speling met de rem (handrem kan ook), koppeling en het gas.

 

Het in en uit stappen van de auto kan ook als een bijzondere verrichting gezien worden. Het is hierbij van belang dat je via de juiste kant van de auto er heen of er van weg loopt. En vooral bij het uitstappen je de deur dus goed vast houd en je achteruit kijkt of er geen ander verkeer aan komt, open daarom altijd het portier met je rechter hand, zo dwing je jezelf om toch nog extra achteruit te kijken door over je schouder te kijken.

 

En als laatste de parkeeropdracht. De manier waarop kan je soms zelf kiezen maar het overgrote deel wordt dit gezegd door de examinator. Bij de parkeeropdracht kan gedacht worden aan file parkeren, het voor- of achteruit inparkeren of het schuin parkeren van de auto. Bij de laatste zweten de meeste mensen peentjes. Het is soms niet even gemakkelijk op de auto in een keer juist in het parkeervak te krijgen. Daarnaast heb je nog de bijkomende stress van het examen en de waarschijnlijk veel te strenge examinator die naast je zit.

 

Voor het examen worden er maar een paar uitgevoerd, maar als je het een maal hebt gedaan ben je er vanaf met je examen. Echter normaal in het verkeer moeten deze verrichtingen ook worden uitgevoerd, vaak gaat dit minder goed dan tijdens de rijlessen, hier spreken we dan voornamelijk over het achteruit rijden of inparkeren. Tegenwoordig zit op veel auto’s een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos. Mocht dit niet het geval zijn, is het toch wel heel erg handig om er een aan te schaffen ze zijn er zelfs als achteruitrijcamera camper.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl/