Opel web
Image default
Recreation / Autos

De voordelen van muziek luisteren

Tegenwoordig is muziek niet meer weg te denken. Het is gewoon heerlijk om in de auto je favoriete muziek op te zetten of een avondje op de bank met de radio aan. Muziek luisteren is niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond. Ja, je leest het goed, muziek is zowel lichamelijk als geestelijk goed voor je.

Het luisteren naar muziek kan erg ontspannend werken. Het is ook bewezen dat mensen die dagelijks naar muziek luisteren gemiddeld veel minder gestrest zijn dan mensen die dat niet doen. De hoeveel cortisol neemt namelijk af in je lichaam als je naar muziek luistert. Dit is een stresshormoon die niet alleen voor het stressgevoel zorgt, maar ook spierafbraak en vetopslag stimuleert.

Deze ontspannende werking die muziek op je lichaam heeft, kan er ook voor zorgen dat je een veel betere nachtrust krijgt. Het gaat er dan wel om dat je voor rustige nummer kiest om naar te luisteren. Je brein wordt hierdoor namelijk in een soort slaapstand gebracht, waardoor je dus veel beter zal kunnen slapen. Door een goede nachtrust krijg je natuurlijk veel meer energie, meer motivatie en het verbeterd je weerstand.

Het tempo van de muziek waar je naar luistert kan zelfs invloed hebben op je bloeddruk. Als je naar ritmes luistert die op het ritme van een hartslag lijken, zou je je hart daarmee kunnen kalmeren en dus je bloeddruk verlagen.

Door muziek te luisteren tijdens je training, ga je veel beter presteren. Het geeft je meer energie, vooral als je voor liedjes kiest met een wat hoger tempo. Het leidt je daarnaast ook nog eens af van het feit dat je aan het sporten bent, waardoor je minder snel zal stoppen. Je training wordt hierdoor dus intensiever, waardoor je veel sneller vooruitgang boekt!

Wanneer je muziek luistert, maakt je lichaam meer endorfine en dopamine aan. Dit zijn eigenlijk een soort natuurlijke pijnstillers. Je wordt er blij van en het geeft je een positief gevoel.

Naast het luisteren naar muziek, heeft het zelf maken van muziek nog veel meer voordelen. Zo leer je je hersenhelften beter met elkaar samenwerken. Twijfel je dus al een tijdje om toch die drumles te gaan volgen met behulp van online muziekles? Dan zal je er nu wel van overtuigd zijn om de stap toch te zetten!

https://www.onlinedrumles.nl/