Opel web
Image default
Recreation / Autos

Diergezondheid is belangrijk

Als boer wil je dat de dieren gezond zijn en blijven en daar komt best veel bij kijken. Het verzorgen van een koe kost veel geld en tijd maar als je het niet doet komt het de melk en/of vlees niet ten goede. Dat is uiteindelijk het eindproduct wat van goede kwaliteit moet zijn wil je het kunnen verkopen en omzet te draaien.

Een goede klauwverzorging is zeer belangrijk voor een optimale gezondheid van de koe. Je wilt natuurlijk niet dat de klauwen van een koe gaan beschadigen en dat er aandoeningen kunnen ontstaan. Het kan dan ook pijn gaan doen wat niet fijn is voor de koe. Er zijn allerlei producten die kunnen helpen bij het verzorgen van de klauwen. De uiers moeten ook gezond blijven. Een slechte uiergezondheid kan slechte melk afleveren en brengt uiteindelijk hoge kosten met zich mee. Melkproductie is waar de omzet vandaan moet komen als er alleen koeien worden gehouden voor de melk.  Er kan agrarisch advies worden gevraagd voor tips en advies hoe je het beste de uiers kunt verzorgen als er problemen zijn ontstaan bij de koe.

Koeien moeten goed worden verzorgd zodat het dierenwelzijn en gezondheid van de koeien hoog zijn. een koeborstel kan helpen bij jeuk van de koe. Een koe kan niet zoals een mens even krabben als die jeuk heeft. De koe zal dan ergens langs wrijven met de huid wat beschadigingen kan geven. Om dit te voorkomen kan een koeborstel worden aangeschaft. Dit is een borstel die je in de stal kunt plaatsen. De borstel draait automatisch en de koe kan er vrijwillig naar toe om van de jeuk af te komen. Ook wordt de koe wat schoner en daar worden koeien ook vrolijk van. Vrolijke koeien zorgen ook voor betere melk en vlees. Dit allemaal zorgt voor optimale verzorging van de koe.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/