Opel web
Image default
Recreation / Autos

Pas op met plastische chirurgie

De afgelopen jaren is het aantal plastische chirurgische ingrepen fors toegenomen. Borstvergrotingen, ooglidcorrecties, liposuctie, noem het maar op. Het lijkt steeds normaler te worden om met behulp van een operatie je te laten helpen. Verreweg het grootste gedeelte dat zich toelegt op plastische chirurgie doet dit omwille van ijdelheid. Bij slechts een klein percentage is een chirurgische ingreep echt noodzakelijk vanwege medische redenen of erge verminking. Er zijn zat voorbeelden bekend van mensen waarbij een ooglidcorrectie bovenoogleden heel mooi is uitgepakt, maar helaas ook veel gevallen waarbij een chirurgische ingreep zoals een borstvergroting niet zo’n succes was.

Het is dus van belang om op te passen met plastische chirurgie. Maak er alleen gebruik van als het echt nodig is. Ouder worden is een natuurlijk proces en hoeft helemaal niet lelijk te zijn. Daarbij is zo’n behandeling niet gratis. De meeste mensen zullen er echt wel even voor moeten sparen voordat ze een behandeling kunnen ondergaan. Ga dus goed na of het je het allemaal waard is. Verder is het effect op de lange termijn van plastische chirurgie nog een beetje ongewis. Op het moment zelf kan het mooi zijn, maar over dertig jaar kan het er allemaal heel anders uitzien. En dan heb je ook nog het risico dat zo’n ingreep mislukt… Iedereen reageert anders op ingrepen en bij lang niet iedereen wordt het er mooier op. Er wordt bovendien gezegd dat plastische chirurgie verslavend is. Als je er eenmaal mee begonnen bent wil je nog een ingreep laten doen, en nog één…

Ondanks bovenstaande tegenargumenten is het natuurlijk een geheel eigen beslissing die je moet nemen. Daarbij moeten worden gezegd dat het ook mooi uit kan pakken. Als je dan toch voor een operatie kiest is het wel van groot belang dat je een goede chirurg en kliniek uitzoekt.

http://faceland.nl