Opel web
Image default
Recreation / Autos

Plan je eigen stedentrip. Stap 1; huur een auto!

Het is vaak duur om een auto te huren. Maar als je denkt aan het gemak om in je eigen tempo te kunnen bewegen en te gaan waar je wil, zijn de kosten voor een auto huren veel beter verteerbaar. In sommige gebieden is het absurd om een auto te huren, bijvoorbeeld in New York City of Parijs, omdat het openbaar vervoer uitstekend is terwijl het verkeer chaotisch is. Maar als je naar Barcelona gaat, of je wilt je onafhankelijke culturele reis voor een maand door Italië of Spanje te leiden, dan is een auto de beste keuze!

Het huren van een auto kan een kunstvorm zijn

Je zou denken dat de dingen eenvoudiger zijn als het gaat om reizen, en voor de “spontane” reiziger is het misschien wel heel goed mogelijk. Maar voor goed georganiseerde toeristen, er zijn vier stappen om te voorkomen dat we overbelast worden voor dingen die we niet nodig hebben of we kunnen een fantastische deal krijgen voor dezelfde prijs.

Dus hier is de eenvoudige methode voor een auto huren:

Stap 1: Beslis over je reisplannen

Winkelen voor een huurauto is het beste wanneer je al je vliegtickets hebt gekocht, omdat je dan ophaal- en aflevertijden dienovereenkomstig kunt coördineren. Hoewel soms het oppakken van een auto buiten de luchthaven een korting bieden kan, in mijn ervaring de kosten van tijd en verlies van gemak is het niet de moeite waard. Zodra je specifieke data en uren van je vliegtuig (of trein) tickets weet, ga je beginnen met het zoeken naar een huurauto. En hoe eerder je begint met shoppen en die reservering maakt, hoe beter de prijzen die je krijgt.

Stap 2: Vergelijk de prijzen online voor een auto huren

Maak niet direct gebruik van zeer bekende wereldwijde bedrijven zoals Hertz of Avis. Ze hebben de neiging om dezelfde merken. Europcar.nl een goede bron is als je naar Europa gaat. Echter, doe je huiswerk en vergelijk grondig. Pas op voor verborgen kosten en houd rekening met zaken als:

GPS-navigatiesysteem (de goedkopere auto’s komen niet met GPS).

Autostoelen voor kinderen.

Verzekering.

Andere afleverlocatie.

Upgrades.

Het inleveren van de auto voor de geboekte inleverdatum.

…. want dit alles zal de prijs verhogen.

Vaak is het het beste om wekelijks te boeken, omdat dit je een kleiner weektarief oplevert dan een boeking op basis van dagen. Meestal is de zevende dag van de week gratis! Ook kunnen samengestelde kortingen van frequent flyer plannen van luchtvaartmaatschappijen of hotelplannen je soms veel opleveren!

Stap 3: Creditcard verzekering dekking auto huren

Creditcards zoals Visa en MasterCard bieden een reisverzekering aan die soms de huur van een auto dekt. Zorg ervoor dat je met hen de dekking van deze polissen in het buitenland bevestigt. Mogelijk kun je aan de balie op een verzekering besparen.

Stap 4: Zet je schrap; er zullen nog steeds verborgen kosten zijn

Onze ervaring is dat niet alle kosten online worden bekendgemaakt. Ze zullen ofwel een verzekering omvatten waar je niet aan had gedacht en belastingen. In ieder geval kunnen deze onverwachte kosten oplopen tot twee keer de prijs die je had verwacht te betalen. We hebben gehoord over een extra “schoonmaak” toeslag moeten betalen bij het afleveren van de goederen. En vul de tank voordat je de auto terugbrengt, zodat ze je geen extra kosten aanrekenen via hun pomp.