Opel web
Image default
Recreation / Autos

Rond zoeven op een hoverboard

Hoverboards zijn in opkomst. En dat is heel terecht. Ze zijn gemakkelijk, je hoeft immers niet te lopen. Ook zijn ze heel gaaf om te zien. De bestuurder van het board kan enkel door beweging zijn richting bepalen. Het geeft je bijna een futuristisch gevoel als je op die wieltjes over de grond rijdt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen een hoverboard willen kopen. 

Wat is een hoverboard?

Een hoverboard is een transportmiddel waar je op kunt staan. Het heeft wat weg van een dwarsliggend skateboard, met aan beide kanten een wiel. Daar tussenin zet je je voeten. Het board heeft geen stuur, omdat je met je gewicht de richting kunt bepalen. Door op je rechterbeen te leunen, beweeg je het board naar rechts. Daarnaast kun je zowel achteruit als vooruit rijden, door die kant op te leunen. Naast hoverboard worden ze ook vaak smart balance board genoemd. 

Welk hoverboard kun je het beste kopen?

Er zijn veel soorten en merken van hoverboards op de markt. Ze verschillen soms in snelheid, vaak in uiterlijk en zeker ook in prijs. Het is daarom goed om je in te lezen, voordat je een board voor jezelf aanschaft. Een merk dat zeker goed bekend staat is Denver. De boards van Denver hebben een stevig omhulsel en rubberen wielen met aluminium waardoor je veel grip hebt. Bekijk een uitgebreide Denver hoverboard review voor meer informatie. Door een goed board te kopen, zal je er lang plezier van hebben. Maar doe wel voorzichtig. Oefen goed voordat je op volle snelheid rond gaat racen.